זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מרכיבים (ל- 4 מנות):
4 יחידות של פילה סלמון ללא עור
1 כף שמן קנולה
1 פלפל צ’ילי, ללא גרעינים קצוץ דק
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
125 מ”ל חלב סויה אלפרו ללא סוכר
¼ כוס חלב קוקוס
4 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
מיץ לימון וגרידת קליפה (בעזרת פומפייה) מלימון אחד
250 גר’ אטריות אורז
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות
115 גר’ שעועית ירוקה שלמה (כולל התרמיל)
2 כפות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת.
מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים כ- 2 דקות.
מוסיפים את חלב הסויה וחלב הקוקוס.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מערבבים ומחממים על אש קטנה כ- 2-3 דקות ומורידים מהאש.
מניחים את הסלמון בתבנית למיקרו.
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הקליפה.
מכסים (על מנת למנוע התזת מיצים במיקרו) ומבשלים בחום בינוני כ- 4-5 דקות עד שהסלמון מבושל.
מניחים בצד כדקה (בנוזלים נשתמש אחר כך).
מניחים את הגזר והשעועית בתבנית אחרת למיקרו, יוצקים 2 כפות מים, מכסים ומבשלים בחום גבוה כ- 4 דקות.
מכניסים את אטריות האורז לקערה ומכסים במים רותחים.
ממתינים כ- 3 דקות ומערבבים קלות.
מסננים את האטריות ומאפשרים להן להתייבש.
מחזירים את הרוטב לחימום ומוסיפים את הנוזלים מהסלמון המבושל ו-3 כפות כוסברה קצוצה.
מרתיחים ומערבבים.
הגשת המנה:
מניחים בצלחת את האטריות, מעליהן את הגזר והשעועית, ולבסוף את הסלמון. יוצקים מעט מהרוטב על הסלמון, ומקשטים בשאריות הכוסברה.
את שארית הרוטב מגישים בצד לתוספת.