פילה סלמון על מצע אטריות וירקות ברוטב חלב סויה וחלב קוקוס

זמן הכנה: 10 דקותזמן בישול: 15 דקותמרכיבים (ל- 4 מנות):4 יחידות של פילה סלמון ללא עור1 כף שמן קנולה1 פלפל צ’ילי, ללא גרעינים קצוץ דק6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק125 מ”ל חלב סויה אלפרו ללא סוכר¼ כוס חלב קוקוס4 כפות כוסברה טרייה, קצוצה מיץ לימון וגרידת קליפה (בעזרת פומפייה) מלימון אחד250 גר’ אטריות אורז2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות115 גר’ שעועית ירוקה שלמה (כולל התרמיל)2 כפות מיםמלח ופלפל שחור לפי הטעםאופן ההכנה:מחממים את השמן במחבת.מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את חלב הסויה וחלב הקוקוס.ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.מערבבים ומחממים על אש קטנה כ- 2-3 דקות ומורידים מהאש.מניחים את הסלמון בתבנית למיקרו.מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הקליפה.מכסים (על מנת למנוע התזת מיצים במיקרו) ומבשלים בחום בינוני כ- 4-5 דקות עד שהסלמון מבושל. מניחים בצד כדקה (בנוזלים נשתמש אחר כך).מניחים את הגזר והשעועית בתבנית אחרת למיקרו, יוצקים 2 כפות מים, מכסים ומבשלים בחום גבוה כ- 4 דקות.מכניסים את אטריות האורז לקערה ומכסים במים רותחים. ממתינים כ- 3 דקות ומערבבים קלות. מסננים את האטריות ומאפשרים להן להתייבש.מחזירים את הרוטב לחימום ומוסיפים את הנוזלים מהסלמון המבושל ו-3 כפות כוסברה קצוצה. מרתיחים ומערבבים.הגשת המנה: מניחים בצלחת את האטריות, מעליהן את הגזר והשעועית, ולבסוף את הסלמון. יוצקים מעט מהרוטב על הסלמון, ומקשטים בשאריות הכוסברה. את שארית הרוטב מגישים בצד לתוספת.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות

מרכיבים (ל- 4 מנות):
4 יחידות של פילה סלמון ללא עור
1 כף שמן קנולה
1 פלפל צ’ילי, ללא גרעינים קצוץ דק
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
125 מ”ל חלב סויה אלפרו ללא סוכר
¼ כוס חלב קוקוס
4 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
מיץ לימון וגרידת קליפה (בעזרת פומפייה) מלימון אחד
250 גר’ אטריות אורז
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות
115 גר’ שעועית ירוקה שלמה (כולל התרמיל)
2 כפות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת.
מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים כ- 2 דקות.
מוסיפים את חלב הסויה וחלב הקוקוס.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מערבבים ומחממים על אש קטנה כ- 2-3 דקות ומורידים מהאש.
מניחים את הסלמון בתבנית למיקרו.
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הקליפה.
מכסים (על מנת למנוע התזת מיצים במיקרו) ומבשלים בחום בינוני כ- 4-5 דקות עד שהסלמון מבושל.
מניחים בצד כדקה (בנוזלים נשתמש אחר כך).
מניחים את הגזר והשעועית בתבנית אחרת למיקרו, יוצקים 2 כפות מים, מכסים ומבשלים בחום גבוה כ- 4 דקות.
מכניסים את אטריות האורז לקערה ומכסים במים רותחים.
ממתינים כ- 3 דקות ומערבבים קלות.
מסננים את האטריות ומאפשרים להן להתייבש.
מחזירים את הרוטב לחימום ומוסיפים את הנוזלים מהסלמון המבושל ו-3 כפות כוסברה קצוצה.
מרתיחים ומערבבים.

הגשת המנה:
מניחים בצלחת את האטריות, מעליהן את הגזר והשעועית, ולבסוף את הסלמון. יוצקים מעט מהרוטב על הסלמון, ומקשטים בשאריות הכוסברה.
את שארית הרוטב מגישים בצד לתוספת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר