נתחי פרידה כבושים בלימון ושמן זית

חומרים ל- 4 סועדים:500 גרם פילה פרידה/לוקוסמיץ מ-3 לימונים6 כפות שמן זית1 פלפל אדום1 פלפל צהוב1 בצל סגולצרור כוסברה1 אבוקדו1 בצל ירוקפרוסת חלה3 כפות שמן זיתמעט מלח שחוראופן ההכנה:מנקים את פילה הדג, מורידים את העור וחותכים לקוביות בצלע של כ- ס"מ וחצי.חותכים את הפלפלים לקוביות בצלע ס"מ אחד, קוצצים את הבצל גס.מערבבים את נתחי הדג ואת הירקות ומתבלים במיץ לימון, שמן הזית ומלח דק. מניחים במקרר לכ-30 דקות.חותכים את פרוסת החלה ל- 8 נתחים ומשחימים במחבת במעט שמן זית, מעבירים לנייר סופג.להגשה: בצלחת הגשה מסדרים מעט מהדג מפזרים עלי כוסברה טריים, אבוקדו, בצל ירוק קצוץ ומלח ים שחור.מניחים קרוטון ומגישיםשף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.המתכון פותח עבור שמן זית יוגב, לרגל פסטיבל ראשית המסיק שיערך ב- 19-21 בנובמבר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

חומרים ל- 4 סועדים:
500 גרם פילה פרידה/לוקוס
מיץ מ-3 לימונים
6 כפות שמן זית
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול
צרור כוסברה
1 אבוקדו
1 בצל ירוק
פרוסת חלה
3 כפות שמן זית
מעט מלח שחור

אופן ההכנה:
מנקים את פילה הדג, מורידים את העור וחותכים לקוביות בצלע של כ- ס"מ וחצי.
חותכים את הפלפלים לקוביות בצלע ס"מ אחד,
קוצצים את הבצל גס.
מערבבים את נתחי הדג ואת הירקות ומתבלים במיץ לימון, שמן הזית ומלח דק. מניחים במקרר לכ-30 דקות.
חותכים את פרוסת החלה ל- 8 נתחים ומשחימים במחבת במעט שמן זית, מעבירים לנייר סופג.

להגשה:
בצלחת הגשה מסדרים מעט מהדג מפזרים עלי כוסברה טריים, אבוקדו, בצל ירוק קצוץ ומלח ים שחור.
מניחים קרוטון ומגישים

שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.
המתכון פותח עבור שמן זית יוגב, לרגל פסטיבל ראשית המסיק שיערך ב- 19-21 בנובמבר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר