סביצ'ה סלמון ופירות אקזוטים

סביצ'ה הינו מאכל דגים לא מבושלים כבושים, המילה סביצ'ה נגזרת מספרדית מהמילה סבר, שפירושה השרייה

סביצ'ה הינו מאכל דגים לא מבושלים כבושים, המילה סביצ'ה נגזרת מספרדית מהמילה סבר, שפירושה השרייה. הכבישה נעשית ע"י החומציות של הפירות והלימון. סביצ'ה הוא מאכל לאומי פרואני והרבה עמים אימצו אותו לשולחנם. בעת הכנת הסביצ'ה חשוב להשתמש בדג טרי, ניתן להשתמש בכל מיני הדגים.

חומרים:
250 גר' פילה סלמון, קוביות גדולות כ- 1 ס"מ.
1 קרמבולה חתוכה לפרוסות.
1 אננס קטן ואו חצי גדול החתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל חריף ללא גרעינים חתוך לרצועות דקות מאוד.
1 בצל אדום חתוך לקוביות.
2 כפות כוסברה.
2 יחידות בצל ירוק חתוכות דק.
4 פסיפלורה, התוכן בלבד.

לרוטב:
3 כפות שמן זית.
1/2 כפית שמן שומשום.
1/4 כוס לימון סחוט.
3 כפות מיץ ליים.
קורט מלח וקורט פלפל לבן.
2 כפיות סוכר.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במטרפה ויוצקים על הסלט.
חשוב לעשות זאת כ- 5 דקות לפני ההגשה, ולא לפני כן, אחרת הדג יהיה עשוי יתר על המידה ועלול להתפורר.
ניתן להגיש בכוס מרטיני או אפילו בכוס אספרסו.

שף רפאל כהן, בעלים ושף של "לוקא" – מתחם האירועים החדש במשמר השרון. www.luca.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר