שרימפס אוטק אוטק עם צ'אטני מנגו

מנה אינדונזית שאפשר למצוא בכל פינת רחוב, לרוב השיפודים עטופים בעלה בננה ונצלים מעל גריל פחמים לוהט. בחרתי להגיש את השיפודים עם צ'אטני מנגו שמוסיף חריפות עוקצנית ומתיקות נעימה. יש לשים דגש לזמן ההשריה של השיפודים מכיוון שהמרינדה היא הלב של המנה. כמות ל- 8 שיפודיםחומרים לשרימפס והמרינדה:24 יח' שרימפס מקולף ונקי25 גרם למון גראס קצוץ דק20 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק1 כפית פלפל שטה קצוץ 5 גרם עלי כוסברה קצוצה400 מ"ל חלב קוקוס2 גרם מלח2 גרם תבלין קאריחומרים לצ'אטני:2 כוסות מנגו חתוך לקוביות2 כפות בצל סגול קצוץ1 כפית ג'ינג'ר מקולף קצוץ1 כף עלי כוסברה קצוצה1 כפית צ'ילי אדום טרי חתוך לטבעותחצי כוס סוכרחצי כפית מלחרבע כוס שמן סויה לטיגוןאופן ההכנה:הכנת השרימפס: משרים את השרימפס במרינדה 4 שעות לפחות ואף עדיף ליום שלם. משפדים כל שיפוד 3 שרימפסים.הכנת המרינדה: מערבבים את כל החומרים ביחד.הכנת הצ'טני: מאדים בחום בינוני את הבצל עד שקיפות. מוסיפים ג'ינג'ר וצ'ילי ומאדים תוך כדי ערבוב 30 שניות. מוסיפים מנגו וסוכר ומנמיכים את האש. מערבבים מדי פעם ומבשלים עד לקבלת מרקם של ריבה דלילה (להוסיף מעט מים אם יש צורך). להוריד מהכיריים ולהוסיף מלח וכוסברה.מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080

מנה אינדונזית שאפשר למצוא בכל פינת רחוב, לרוב השיפודים עטופים בעלה בננה ונצלים מעל גריל פחמים לוהט. בחרתי להגיש את השיפודים עם צ'אטני מנגו שמוסיף חריפות עוקצנית ומתיקות נעימה. יש לשים דגש לזמן ההשריה של השיפודים מכיוון שהמרינדה היא הלב של המנה.

כמות ל- 8 שיפודים

חומרים לשרימפס והמרינדה:
24 יח' שרימפס מקולף ונקי
25 גרם למון גראס קצוץ דק
20 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית פלפל שטה קצוץ
5 גרם עלי כוסברה קצוצה
400 מ"ל חלב קוקוס
2 גרם מלח
2 גרם תבלין קארי

חומרים לצ'אטני:
2 כוסות מנגו חתוך לקוביות
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר מקולף קצוץ
1 כף עלי כוסברה קצוצה
1 כפית צ'ילי אדום טרי חתוך לטבעות
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן סויה לטיגון

אופן ההכנה:
הכנת השרימפס:
משרים את השרימפס במרינדה 4 שעות לפחות ואף עדיף ליום שלם.
משפדים כל שיפוד 3 שרימפסים.

הכנת המרינדה:
מערבבים את כל החומרים ביחד.

הכנת הצ'טני:
מאדים בחום בינוני את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים ג'ינג'ר וצ'ילי ומאדים תוך כדי ערבוב 30 שניות.
מוסיפים מנגו וסוכר ומנמיכים את האש.
מערבבים מדי פעם ומבשלים עד לקבלת מרקם של ריבה דלילה (להוסיף מעט מים אם יש צורך).
להוריד מהכיריים ולהוסיף מלח וכוסברה.

מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר