שיפודי גבינות וירקות ושיפודי דגים וירקות

מצרכים:קילו דג ים לבן מכל סוג- פילה (מוסר, פרידה, לוקוס)קילו פילה סלמון טריקילו עגבניות שריקילו בצל סגולזר בצל ירוקקילו פלפלים בשלל צבעיםחצי קילו כדורי לאבנהחצי קילו כדורי מוצרלה במיםלימון4 ענפי זעתר טרייםסומק, מלח, פלפלשמן זית איכותילבבות חסהשיפודי עץאופן ההכנה:לטבול את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, על מנת למנוע שריפה של העץ.לחתוך את הדגים לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.להשרות את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות.לחתוך את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס"מ, ולחצות את הרצועות.לחתוך את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק לחתוך באורך 5 ס"מ כל אחד.למצק את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים.מלאכת השיפוד והצלייה:את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי,  ואת הגבינות לשלב עם הבצל הירוק והפלפלים הצבעוניים. מומלץ לשפדם לפי צבעים – שיהיה מעניין ואסתטי.לשמן את משטח הצלייה היטב, ולהניח את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה. לאחר 3-4 דקות צלייה יש להפוך אותם על צדם השני ל-3-4 דקות נוספות, ולהניח מעליהם את שיפודי הגבינות. חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה.הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים.הגשה:להניח על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.מעל הגבינות יש לפזר את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר.

מצרכים:
קילו דג ים לבן מכל סוג- פילה (מוסר, פרידה, לוקוס)
קילו פילה סלמון טרי
קילו עגבניות שרי
קילו בצל סגול
זר בצל ירוק
קילו פלפלים בשלל צבעים
חצי קילו כדורי לאבנה
חצי קילו כדורי מוצרלה במים
לימון
4 ענפי זעתר טריים
סומק, מלח, פלפל
שמן זית איכותי
לבבות חסה
שיפודי עץ

אופן ההכנה:
לטבול את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, על מנת למנוע שריפה של העץ.
לחתוך את הדגים לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
להשרות את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות.
לחתוך את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס"מ, ולחצות את הרצועות.
לחתוך את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק לחתוך באורך 5 ס"מ כל אחד.
למצק את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים.

מלאכת השיפוד והצלייה:
את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי,  ואת הגבינות לשלב עם הבצל הירוק והפלפלים הצבעוניים.
מומלץ לשפדם לפי צבעים – שיהיה מעניין ואסתטי.
לשמן את משטח הצלייה היטב, ולהניח את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה.
לאחר 3-4 דקות צלייה יש להפוך אותם על צדם השני ל-3-4 דקות נוספות, ולהניח מעליהם את שיפודי הגבינות.
חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה.
הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים.

הגשה:
להניח על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.
מעל הגבינות יש לפזר את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר