מצרכים לזוג:
2 פילטים של דג דניס
חציל בלדי
אחד כוס טחינה
5 אספרגוסים מקולפים חלוטים במים
שקית אחת של עלי בייבי
מיץ מלימון אחד טרי
כוס טחינה
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
קולים את החציל על הגריל, קולפים ומשאירים שלם.
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
חולטים אספרגוס במים חמים (2-3 דקות) ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.
מסננים את המים, מייבשים את האספרגוס ומניחים בצד.
מכינים טחינה לפי הטעם האישי.
מתבלים את הדג בפלפל ומלח וצולים על הצד של העור במחבת גריל.
הרכבת המנה:
מניחים פילה דג דניס על הצלחת כשהעור כלפי מטה.
מניחים עליו את החציל הקלוי ומכסים בפילה השני של הדג (העור כלפי מעלה).
מסדרים בצד את האספרגוס ואת עלי הבייבי.
מזליפים על הכל שמן זית איכותי וטחינה.