בייבי דניס על תבשיל אורז

מצרכים:4 פילה דניס במשקל 50 גר' כל אחדכוס אורזשמן זיתבצל סגול/לבן2 שיני שוםציר דגים/ירקותפטרוזיליהשקדים מולבנים 30 גר'חופן חמוציות מיובשות (תורכיות)חבילת עלי תרד (רק העלים)בטטהמלחפלפלכורכוםפפריקה מתוקהזעפרן שמירשיפודים מעץ לנעיצה בדגאופן ההכנה: מחממים מחבת עמוקה בשמן.קוצצים בצל ומטגנים קלות.מוסיפים כוס אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה (שהאורז לא ישחים).מוסיפים כוס וחצי ציר דגים או ירקות. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים שאר תבלינים ומערבבים. מכינים קערה קטנה עם מים חמים לשערות הזעפרן ומשרים מספר דקות. שופכים למחבת את המים.במקביל מכינים את פילה הדניס עם עלי התרד והבטטה באופן הבא: משמנים ממליחים ומפלפלים את הדג.קולפים בטטה קטנה ופורסים לאורכה פרוסות בעובי 1 ס"מ.מסלקים מעלי התרד את הגבעולים הקשים. עורמים שכבות של פילה דג /פרוסת בטטה/ עלי תרד.בקצה הפירמידה מניחים פילה דניס כשעורו כלפי מעלה.נועצים שיפודים עד תחתית הפירמידה, כך שהכל תפור לתפארת.מניחים את הכל יחדיו, בעדינות, במרכז המחבת.מכסים היטב בנייר כסף ומבשלים מבלי לאפשר לאדי החום לצאת.לאחר 15 דקות , מוסיפים 2-3 גבעולי שמיר טריים ומפזרים את השקדים והחמוציות.בודקים אם האורז מוכן.

מצרכים:שף אידי ישראלוביץ, אידי אשדוד
4 פילה דניס במשקל 50 גר' כל אחד
כוס אורז
שמן זית
בצל סגול/לבן
2 שיני שום
ציר דגים/ירקות
פטרוזיליה
שקדים מולבנים 30 גר'
חופן חמוציות מיובשות (תורכיות)
חבילת עלי תרד (רק העלים)
בטטה
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה מתוקה
זעפרן
שמיר

שיפודים מעץ לנעיצה בדג

אופן ההכנה:
מחממים מחבת עמוקה בשמן.
קוצצים בצל ומטגנים קלות.
מוסיפים כוס אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה (שהאורז לא ישחים).
מוסיפים כוס וחצי ציר דגים או ירקות.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים שאר תבלינים ומערבבים.
מכינים קערה קטנה עם מים חמים לשערות הזעפרן ומשרים מספר דקות.
שופכים למחבת את המים.
במקביל מכינים את פילה הדניס עם עלי התרד והבטטה באופן הבא:
משמנים ממליחים ומפלפלים את הדג.
קולפים בטטה קטנה ופורסים לאורכה פרוסות בעובי 1 ס"מ.
מסלקים מעלי התרד את הגבעולים הקשים.
 עורמים שכבות של פילה דג /פרוסת בטטה/ עלי תרד.
בקצה הפירמידה מניחים פילה דניס כשעורו כלפי מעלה.
נועצים שיפודים עד תחתית הפירמידה, כך שהכל תפור לתפארת.
מניחים את הכל יחדיו, בעדינות, במרכז המחבת.
מכסים היטב בנייר כסף ומבשלים מבלי לאפשר לאדי החום לצאת.
לאחר 15 דקות , מוסיפים 2-3 גבעולי שמיר טריים ומפזרים את השקדים והחמוציות.
בודקים אם האורז מוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר