מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים וסלסת אדמוניות

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.חומרים ל-4 מנות:600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח4 כפות שמן זית לטיגון הדג1/2 שן שום קצוצהמלח, פלפל שחור לפי הטעםחומרים לסלסת האדמוניות:4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ1 כפית גרגרי חרדל יבשים1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות1 לימון סחוט8 כפות שמן זיתמלח, פלפל שחוראופן הכנת הדג:מחממים מחבת קרמית.מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות.הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה.מכניסים לתנור שחומם מראש  לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.אופן הכנת האספרגוסים:מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית.מוסיפים את השום ומטגנים 10 שניות.מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל.מסירים מהאש.אופן הכנת סלסת אדמוניות:שמים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית. מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מייד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300 חניה חינם לאורחי המסעדות

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.

חומרים ל-4 מנות:
600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה
20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח
4 כפות שמן זית לטיגון הדג
1/2 שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

חומרים לסלסת האדמוניות:
4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ
1 כפית גרגרי חרדל יבשים
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
1 לימון סחוט
8 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הדג:
מחממים מחבת קרמית.
מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות.
הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש  לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.

אופן הכנת האספרגוסים:
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית.
מוסיפים את השום ומטגנים 10 שניות.
מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל.
מסירים מהאש.

אופן הכנת סלסת אדמוניות:
שמים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית.
מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מייד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.

פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר
17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300
חניה חינם לאורחי המסעדות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר