פילה סלמון במעטפת דפי אורז ברוטב פסטיס לצד ביצי שליו עלומות

חומרים:פילה סלמון טרי ללא אדרות מחולק למלבנים בגודל 4 ס"מ על 7 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ דפי אורזעלי תרד טריים שחלטנו לדקה במים רותחים וקיררנו 1 פלפל חלפיניו קצוץ דק4 עלי מרווה קצוצים1 כף פרורי פנקו¼ כפית אגוז מוסקטמלח ופלפל לבן לפי הטעםביצי שליו טריות שלמות חומרים לרוטב פסטיס:50 מ"ל פסטיס50 מ"ל יין לבן יבש150 גרם מרגרינה2 כפות קמח¼ כפית צ'יפוטלה טחון¼ כפית אגוז מוסקט טחון½ כוס שמנת צמחית (או מתוקה לחלבי)אופן ההכנה:הכנת הסלמון:טובלים את דפי האורז במים פושרים עד שיתרככו. מניחים במרכז דף האורז נתח סלמון מצופה בעלי תרד מתובלים באגוז מוסקט, מרווה קצוצה, חלפיניו קצוץ ומעט מלח.אם הנתחים דקים ניתן להניח שני נתחים מצופים דבוקים אחד על השני ואז לעטוף הכל בדף האורז.מכניסים ל-10 דקות את נתחי הסלמון העטופים לכלי אידוי מבמבוק (כלי ל'דים סאם'), ובודקים כי המנות אינן נוגעות במים – אלא מתבשלות על ידי האדים בלבד. הכנת רוטב פסטיס: ממיסים בסיר על להבה חלשה את המרגרינה.מוסיפים את הקמח והתבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.הכנת ביצי שליו: מרתיחים מים בסיר בתוספת כפית מלח וחצי כפית חומץ בן יין בתוך סיר. כאשר המים רותחים מנמיכים את הלהבה ושומרים על המים על סף רתיחה. שוברים את הביצים לתוך קערית קטנה, ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים. הקפידו כי הביצה לא תתפזר – על ידי איסוף בעזרת כף. הגשת המנה: מוציאים את הסלמון מכלי האידוי וחותכים את הנתח באלכסון. מעבירים לצלחת ההגשה ומניחים לידו את הביצים העלומות. מעל למנה בוזקים בעדינות מהרוטב. מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095, [email protected] , www.luca.co.il

חומרים:
פילה סלמון טרי ללא אדרות מחולק למלבנים בגודל 4 ס"מ על 7 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ
דפי אורז
עלי תרד טריים שחלטנו לדקה במים רותחים וקיררנו
1 פלפל חלפיניו קצוץ דק
4 עלי מרווה קצוצים
1 כף פרורי פנקו
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
ביצי שליו טריות שלמות

חומרים לרוטב פסטיס:
50 מ"ל פסטיס
50 מ"ל יין לבן יבש
150 גרם מרגרינה
2 כפות קמח
¼ כפית צ'יפוטלה טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כוס שמנת צמחית (או מתוקה לחלבי)

אופן ההכנה:
הכנת הסלמון:
טובלים את דפי האורז במים פושרים עד שיתרככו.
מניחים במרכז דף האורז נתח סלמון מצופה בעלי תרד מתובלים באגוז מוסקט, מרווה קצוצה, חלפיניו קצוץ ומעט מלח.
אם הנתחים דקים ניתן להניח שני נתחים מצופים דבוקים אחד על השני ואז לעטוף הכל בדף האורז.
מכניסים ל-10 דקות את נתחי הסלמון העטופים לכלי אידוי מבמבוק (כלי ל'דים סאם'), ובודקים כי המנות אינן נוגעות במים – אלא מתבשלות על ידי האדים בלבד.

הכנת רוטב פסטיס:
ממיסים בסיר על להבה חלשה את המרגרינה.
מוסיפים את הקמח והתבלינים, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.

הכנת ביצי שליו:
מרתיחים מים בסיר בתוספת כפית מלח וחצי כפית חומץ בן יין בתוך סיר.
כאשר המים רותחים מנמיכים את הלהבה ושומרים על המים על סף רתיחה.
שוברים את הביצים לתוך קערית קטנה, ומחליקים אותן בזהירות לתוך המים.
הקפידו כי הביצה לא תתפזר – על ידי איסוף בעזרת כף.

הגשת המנה:
מוציאים את הסלמון מכלי האידוי וחותכים את הנתח באלכסון.
מעבירים לצלחת ההגשה ומניחים לידו את הביצים העלומות.
מעל למנה בוזקים בעדינות מהרוטב.

מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095, [email protected] , www.luca.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר