חומרים:
פילה דניס (משני דגים)
חציל צלוי על להבה (קלוף ומונח במסננת להגרת נוזלים)
10 מקלות אספרגוס קלופים
1 כפית טימין קצוץ
1 כפית זעתר קצוץ
1 כפית רוזמרין קצוץ
½ לימון סחוט
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מתבלים את הדניס במלח ופלפל, מוסיפים קורט טימין.
אופים עם נייר אפייה בתנור למשך 10 דקות ב- °180.
למי שמעוניין לקצר תהליכים: ניתן גם לצרוב את הדניס במחבת טפלון במשך כ-3 דקות על העור, ועוד 2 דקות צריבה של הצד השני.
מניחים בקערית קטנה את התבלינים זעתר ורוזמרין, בתוספת מעט שמן זית ומלח גס.
חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים רותחים, ומעבירים אותם למי קרח.
בזמן אפיית/צריבת הדגים מניחים את האספרגוס לצד הדגים, ומתבלים בשמן ובתערובת התבלינים.
חוצים את החציל ל-2 ויוצרים מכל חלק כדור.
טובלים בשמן זית, ומעל סוחטים לימון ומעט מלח גס.
מניחים במגש את הדג בתוספת האספרגוס והחציל, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 8-10 דקות ב- °180.
אופן ההגשה:
במרכז צלחת נסדר את האספרגוס ומעליו יחידה של דג.
על הדג מניחים חציל, ועל החציל יחידה נוספת של פילה דג.
לבזוק מעל שמן תבלינים ומעט מיץ לימון.
"כרמים" במושב סגולה – 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-|ב"ש
טל. 08-8505859