דג מושט בריבת עגבניות שרי וצ'ילי

חומרים לארבע מנות: 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1/4 כוס שמן זית משובח1/2 כוס סוכר1/4 כוס אוזו1/2 כוס יין לבן יבש1 כפית צ'ילי חריף1 כפית מלח גס1 כפית עלי טימין טריים1 כף שום כתוש1 ק"ג דגי מושט אופן ההכנה:ריבת עגבניות שרי:מניחים את כל המרכיבים בסיר רחב, מרתיחים ומנמיכים את האש.מבשלים עד שעגבניות מתרככות והנוזלים מצטמצמים לחצי. מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם גס.הכנת הדג:מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.חורצים שלושה חריצים לאורך הדג ים ומורחים אותו במעט שמן זית. אופים את הדג כעשר דקות בתנור.מוציאים את התבנית, יוצקים את רוטב העגבניות על הדגים ואופים כרבע שעה נוספת.מקשטים עם עלי פטרוזיליה טרייה ומגישים.

חומרים לארבע מנות:
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס שמן זית משובח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס אוזו
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כפית צ'ילי חריף
1 כפית מלח גס
1 כפית עלי טימין טריים
1 כף שום כתוש
1 ק"ג דגי מושט

אופן ההכנה:
ריבת עגבניות שרי:
מניחים את כל המרכיבים בסיר רחב, מרתיחים ומנמיכים את האש.
מבשלים עד שעגבניות מתרככות והנוזלים מצטמצמים לחצי.
מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם גס.

הכנת הדג:
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
חורצים שלושה חריצים לאורך הדג ים ומורחים אותו במעט שמן זית.
אופים את הדג כעשר דקות בתנור.
מוציאים את התבנית, יוצקים את רוטב העגבניות על הדגים ואופים כרבע שעה נוספת.
מקשטים עם עלי פטרוזיליה טרייה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר