סלמון פריך במעטפת אצות ים, פאנקו וזרעי פשתן, על מצע מחית תפוחי אדמה וואסאבי

חומרים לארבע מנות:למרינדה:2 כפות מיסו לבן (משחה)1 כף מירין1 כף סאקי1 כף סירופ מייפלמעט פלפל שאטה יבש גרוסלרוטב:3 כפות סוכרקמצוץ פלפל צ'ילי גרוס1 כוס יין לבן6 כפות רוטב סויה ("קיקומן")2 כפות מירין2 כפות חומץ אורז + 2 כפות מיםלמחית הווסאבי:4 תפוחי אדמה1 כף אבקת וואסאבי2 כפות סודהלסלמון:4 מנות נתחי פילה סלמון ללא עור, במשקל 160 גר'4 דפי אצות ים1/2 כוס שמן לטיגון1/2 כוס פאנקו (פירורי לחם יפניים)1/2 זרעי פשתן1 כף שומשוםאופן ההכנה:המרינדה:מערבבים יחד את כל החומרים ומחממים, עד לקבלת נוזל אחיד.הרוטב:במחבת מכינים קרמל מהסוכר, המירין, חומץ האורז והמים, מוסיפים את הצ'ילי והיין ומצמצמים לחצי, יוצקים את הסויה ומביאים לרתיחה. אם יש צורך מסמיכים בעזרת כף קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים. מחית הוואסבי:מכינים מחית תפוחי אדמה. מערבבים כף אבקת וואסאבי עם שתי כפות סודה. מוסיפים למחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.הסלמון:משרים את הדג במרינדה כשעתיים לפני ההכנה.מניחים על גבי משטח עבודה אצה, מניחים עליה את הסלמון ועוטפים את הסלמון.מחממים במחבת את השמן לטיגון. מכינים תערובת ציפוי מזרעי הפשתן, הפאנקו והשומשום.מצפים את הדג בתערובת ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד.הרכבת המנה:מניחים במרכז הצלחת את מחית הוואסאבי.פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, ומסדרים אותן על המחית בצורת רעפים.יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.

חומרים לארבע מנות:
למרינדה:
2 כפות מיסו לבן (משחה)
1 כף מירין
1 כף סאקי
1 כף סירופ מייפל
מעט פלפל שאטה יבש גרוס
לרוטב:
3 כפות סוכר
קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס
1 כוס יין לבן
6 כפות רוטב סויה ("קיקומן")
2 כפות מירין
2 כפות חומץ אורז + 2 כפות מים
למחית הווסאבי:
4 תפוחי אדמה
1 כף אבקת וואסאבי
2 כפות סודה
לסלמון:
4 מנות נתחי פילה סלמון ללא עור, במשקל 160 גר'
4 דפי אצות ים
1/2 כוס שמן לטיגון
1/2 כוס פאנקו (פירורי לחם יפניים)
1/2 זרעי פשתן
1 כף שומשום

אופן ההכנה:
המרינדה:
מערבבים יחד את כל החומרים ומחממים, עד לקבלת נוזל אחיד.
הרוטב:
במחבת מכינים קרמל מהסוכר, המירין, חומץ האורז והמים, מוסיפים את הצ'ילי והיין ומצמצמים לחצי,
יוצקים את הסויה ומביאים לרתיחה.
אם יש צורך מסמיכים בעזרת כף קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים.
מחית הוואסבי:
מכינים מחית תפוחי אדמה.
מערבבים כף אבקת וואסאבי עם שתי כפות סודה.
מוסיפים למחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
הסלמון:
משרים את הדג במרינדה כשעתיים לפני ההכנה.
מניחים על גבי משטח עבודה אצה, מניחים עליה את הסלמון ועוטפים את הסלמון.
מחממים במחבת את השמן לטיגון.
מכינים תערובת ציפוי מזרעי הפשתן, הפאנקו והשומשום.
מצפים את הדג בתערובת ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד.

הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת את מחית הוואסאבי.
פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, ומסדרים אותן על המחית בצורת רעפים.
יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר