דג ברוטב חריף בסגנון מקסיקני

חומרים ל-4 מנות:2. דגי בורי נקיים פרוסים לפרוסות (סטייק)מיץ לימון או ליים1/4כוס שמן זית2. בצלים קצוצים4-5 שיני שום קצוצות8-10 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות, או קופסת עגבניות משומרות קצוצות במשקל של 800 גר'1 כף רסק עגבניות 2-4 פלפלונים חריפים קצוצים מנוקים מגרעינים15-20 זיתי טאסוס חצויים 2. עלי דפנה1. כפית גדושה עלי אורגנו טריים או חצי כפית עלים מיובשיםמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מתבלים את הדג השלם או את הנתחים במלח, פלפל ומיץ לימון, ומעט יין לבן.מניחים במקרר לכשעה.התיבול כאן חריף מאוד, אפשר כמובן למתן אותו, בהתאם לטעם האישי.בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת עמוקה ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואחרי דקה את העגבניות, הרסק, הפלפלונים, מעט פלפל צ'ילי גרוס או פלפלים תאילנדים גרוסים וזיתים. מתבלים בעלי דפנה, אורגנו, מיץ לימון,שפיץ סכין סחוג וכרבע כפית עריסה, מלח ופלפל,מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (40-30 דקות). אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.בסוף הבישול או בהגשה ניתן להוסיף צרור של פטרוזיליה קצוצה.שף אדר קפלן-מור, ייעוץ קולינארי, 052-5014133

חומרים ל-4 מנות:
2. דגי בורי נקיים פרוסים לפרוסות (סטייק)
מיץ לימון או ליים
1/4כוס שמן זית
2. בצלים קצוצים
4-5 שיני שום קצוצות
8-10 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות, או קופסת עגבניות משומרות קצוצות במשקל של 800 גר'
1 כף רסק עגבניות
2-4 פלפלונים חריפים קצוצים מנוקים מגרעינים
15-20 זיתי טאסוס חצויים
2. עלי דפנה
1. כפית גדושה עלי אורגנו טריים או חצי כפית עלים מיובשים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מתבלים את הדג השלם או את הנתחים במלח, פלפל ומיץ לימון, ומעט יין לבן.
מניחים במקרר לכשעה.
התיבול כאן חריף מאוד, אפשר כמובן למתן אותו, בהתאם לטעם האישי.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מחממים שמן במחבת עמוקה ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את השום ואחרי דקה את העגבניות, הרסק, הפלפלונים, מעט פלפל צ'ילי גרוס או פלפלים תאילנדים גרוסים וזיתים.
מתבלים בעלי דפנה, אורגנו, מיץ לימון,שפיץ סכין סחוג וכרבע כפית עריסה, מלח ופלפל,
מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (40-30 דקות).
אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.
בסוף הבישול או בהגשה ניתן להוסיף צרור של פטרוזיליה קצוצה.

שף אדר קפלן-מור, ייעוץ קולינארי, 052-5014133

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר