טונה אדומה על סלט קוסקוס מלא וסלק

מצרכים:שקית קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"2 סלק גדול2 כפיות אבקת סוכרמיץ מ-1 לימון2 כפות שמן זית איכותי2 כפות שקדים פרוסים קלויים2 כפות צנוברים קלוייםמלח ופלפל4-5 כדורים של גבינת מוצרלה200 גרם טונה טרייה, חתוכה לקוביותצ'ילי (למי שאוהב)בזיליקום או נענעאופן ההכנה:מקלפים את הסלקים ופורסים דק (לבעלי מכשור המטבח, ניתן בעזרת מנדולינה. כדי לקבל את הצורה של הרשת יש להשתמש בלהב משונן ולסובב ב-90 מעלות בין פרוסה לפרוסה).את פרוסות הסלק מסדרים בתבנית ומפזרים מעל, בעזרת מסננת, את אבקת הסוכר. מוסיפים מיץ לימון ונותנים לפרוסות להכבש כ-30 דקות.מכינים סלט משאריות הסלק שנשארו, אותן קוצצים דק.מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.מערבבים את השאריות הקצוצות של הסלק עם הקוסקוס שהכנו.מוסיפים את השמן ואת השקדים והצנוברים.מתבלים את הסלט (עם מיץ לימון, מלח ופלפל) ומקררים אותו.מכיוון שמדובר בדג נא, רצוי לשמור את הטונה במקרר עד שמוכנים להגשה.הגשה:מסדרים על הצלחת את פרוסות הסלק הכבושות, מעליהן את כדורי הגבינה, ובסוף את הטונה. אפשר לקשט עם בזיליקום או נענע ועם צ'ילי.

מצרכים:
שקית קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 סלק גדול
2 כפיות אבקת סוכר
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן זית איכותי
2 כפות שקדים פרוסים קלויים
2 כפות צנוברים קלויים
מלח ופלפל
4-5 כדורים של גבינת מוצרלה
200 גרם טונה טרייה, חתוכה לקוביות
צ'ילי (למי שאוהב)
בזיליקום או נענע

אופן ההכנה:
מקלפים את הסלקים ופורסים דק (לבעלי מכשור המטבח, ניתן בעזרת מנדולינה. כדי לקבל את הצורה של הרשת יש להשתמש בלהב משונן ולסובב ב-90 מעלות בין פרוסה לפרוסה).
את פרוסות הסלק מסדרים בתבנית ומפזרים מעל, בעזרת מסננת, את אבקת הסוכר.
מוסיפים מיץ לימון ונותנים לפרוסות להכבש כ-30 דקות.
מכינים סלט משאריות הסלק שנשארו, אותן קוצצים דק.
מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
מערבבים את השאריות הקצוצות של הסלק עם הקוסקוס שהכנו.
מוסיפים את השמן ואת השקדים והצנוברים.
מתבלים את הסלט (עם מיץ לימון, מלח ופלפל) ומקררים אותו.
מכיוון שמדובר בדג נא, רצוי לשמור את הטונה במקרר עד שמוכנים להגשה.

הגשה:
מסדרים על הצלחת את פרוסות הסלק הכבושות, מעליהן את כדורי הגבינה, ובסוף את הטונה.
אפשר לקשט עם בזיליקום או נענע ועם צ'ילי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר