פילה דג ברמונדי צרוב במעטה קשקשי תפוח אדמה

פילה דג ברמונדי צרוב במעטה קשקשי תפוח אדמה,ריזוטו פיטריות וארטישוק לימוני, בעיטור נבטי צנונית ותימין טרי

פילה דג ברמונדי צרוב במעטה קשקשי תפוח אדמה,ריזוטו פיטריות וארטישוק לימוני, בעיטור נבטי צנונית ותימין טרי.

חומרים עבור 4 סועדים:
4 יח' פילה דג ברמונדי טרי במשקל 120 גר' יחידה
1/4 כוס יין לבן
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 יח' עלי דפנה
2 שיני שום טרי קצוץ דק
מלח ים , פלפל גרוס
10 יח' תפוח אדמה קטן קלוף ופרוס לטבעות דקות.
3 כפות שמן זית.
120 גר' אורז עגול שטוף
1/4 כוס יין לבן
220 סמ'ק ציר ירקות
מלח, פלפל
100 סמ"ק שמנת פרווה
50 גר' פיטריות שמפיניון ופיטריות שיטאקי חתוכות לקוביות קטנות .
50 גר' ארטישוק חלוט חתוך לקוביות
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות שמן זית .
4 גבעולי תימין טרי
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את פילה הדג ולהכניסו לכלי קיבול.
להוסיף יין לבן , עלי דפנה, שיני שום, מיץ תפוזים, מלח ים, פלפל גרוס, ולהשרות כ- 30 דקות.
לחמם מחבת + שמן זית.
להניח את הדג בצד העור לצריבה של כ– 2 דקות ולהוציאו מהמחבת.
לסדר את פלחי תפוח האדמה בצורת קשקשים מעל החלק החלק {לא העור} ולצרוב במחבת כ– 3 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
להניח את הדג במגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט.
לזרות מעל קשקשי תפוח האדמה, מלח ים ופלפל גרוס.
לאפות בין 6-7 דקות בחום של 180 מעלות.

הכנת הריזוטו:
במחבת עמוקה להוסיף שמן זית חם, פיטריות, ארטישוק קוביות.
לטגן עד לקבלת צבע זהוב.
להוסיף אורז עגול שטוף פנימה, ולערבב בכף עץ עד לחימום האורז.
להוסיף תוך כדי בחישה יין לבן, ציר ירקות, שמנת פרווה, עד לספיגת הנוזלים {האורז יוצא בשל, דביק ואלסטי}.
להשלים תיבול: גרידת לימון, מלח ים, פלפל.

הצעת הגשה:
להניח 2 כפות ריזוטו במרכזה של צלחת ההגשה.
להניח מעל את פילה הדג {כשקשקשי תפוח האדמה מונחים כלפי מעלה}.
לקשט בתפרחת נבטי צנונית מעל הדג.
על הצלחת לזרות מעט שמן זית, קוביות עגבניות ועלי תימין טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר