מצרכים:
4 יחידות פילה אמנון
מלח, פלפל שחור
½ כוס קמח
שמן לטיגון (קנולה/זית)
מצרכים לרוטב:
¼ כוס שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
6 שיני שום פרוסות
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
½ פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
מלח גס, פלפל שחור גרוס, ½ כפית סוכר
3 כפות עלי ריחן קצוצים
להגשה:
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית.
מוסיפים את כל החומרים פרט לריחן ומטגנים 5 דקות.
טועמים ומשפרים תיבול.
מסירים מהאש מוסיפים את הריחן ומערבבים.
מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, מקמחים ומנערים מהקמח העודף.
מטגנים 3 דקות מצד העור.
הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.
הגשה:
מסדרים את הדגים בצלחות אישיות.
יוצקים מעליהם את הרוטב.
זורים פטרוזיליה ומגישים עם יין לבן צונן.
מוצרי דגת הארץ כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.