חומרים:
1 דג קרפיון פרוס (מוצע להשתמש ב-2 יחידות פילה בייבי קרפ של דגת הארץ)
לרוטב
1/3 כוס שמן זית
100 גרם רסק עגבניות
10 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון בינוני
2 כוסות מים
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח.
מוסיפים רסק עגבניות שום ואת כל התבלינים.
מטגנים דקה.
מוסיפים מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה.
מסדרים בסיר את פרוסות הדג כך שיכסו ברוטב.
מבשלים מכוסה על אש נמוכה 15 – 20 דקות.
הגשה:
זורים מעל פטרוזיליה או כוסברה ומגישים עם חלה טרייה.
מוצרי דגת הארץ כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.