מצרכים:
6 פילטים דג אמנון של דגת הארץ
בצל לבן בינוני
שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
פלפל שחור גרוס
2 קופסאות של 240 גרם (נטו) עגבניות קוביות קלופות
סוכר
מלח גס
פסטו טרי
לימון טרי
צרור בזיליקום לעיטור המנה
אופן ההכנה:
חותכים כל פילה דג אמנון ל-3 או 4.
קוצצים את הבצל דק.
מחממים 7 כפות שמן זית וצולים את הבצל להזהבה עדינה.
מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ו-2 קורט עדינים של פלפל שחור גרוס וצולים לדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
מתבלים ב-1.5 כפית סוכר לבן, 2 כפיות שטוחות מלח גס, כף מיץ לימון טרי ו-3-4 כפות שטוחות של פסטו טרי.
מערבבים ומרתיחים לרתיחה עדינה.
מוסיפים אל הרוטב הרותח את הדגים ומכסים ברוטב את הדגים עם כף.
מכסים ומבשלים ברתיחה קלה ל-10-12 דקות.
מנערים קלות את סיר הדגים.
מגישים חם בעיטור צרור עלי בזיליקום טריים.
מוצרי דגת הארץ כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.