פרלין טונה אדומה בציפוי פנקו וירקות ירוקים

מצרכים:250 גר' טונה אדומה חתוכה לקוביות 4 ס"מ 150 גר' פרורי לחם יפנים 50 גר' שומשום שחור 2 כפות גרידת לימון 1 ביצה טרופה 1 כפית סויה1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד לירקות: 3 שיני שום כתושות100 גר' אפונה ירוקה חלוטה100 גר' פול ירוק חלוט50 גר' אגוזים קצוצים100 גר' כרישה חתוכה חלוטה חופן בצל ירוק חתוך טבעות 50 גר' כוסברה קצוצה100 גר' נבטים קורט סוכר 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץשמן זית סויהשמן שומשום שומשום גביע יוגורט קורט מלח 1/2 כפית מיץ לימון 1/2 כפית מחית וואסבו אופן ההכנה: מערבבים בקערה את פרורי הלחם, השומשום השחור וגרידת לימון. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, הסויה והג'ינג'ר המגורד. בקערה נוספת מערבבים את היוגורט עם מחית הוואסבי, ממליחים מעט ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מניחים בצד לצינון את קוביות הטונה. במחבת עם מעט שמן מטגנים קלות 3 שיני שום, מפזרים מעט סוכר מעל, מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ואת האגוזים.כאשר השום מושחם מוסיפים את הירקות הירוקים ומטגנים מספר דקות נוספות (כ-5 דקות). מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים מעט בסויה, שמן שומשום.לקראת ההגשה מפזרים מעט שומשום קלוי.מצפים את קוביות הטונה בתערובת פרורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה. הגשה: מניחים במרכז הצלחת כף גדושה מהירקות הירוקים.פורסים את פרלין הטונה לחצי ומניחים לצד הירקות.יוצקים כף מתערובת היוגורט. השף פרנק אזולאי מעביר עם אימו מירל סדנאות בישול במסגרת סדנאות "שף תטעם", במהלך חודש מרץ בימי שישי בשעה 11:00 בקניון שרונים. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב.

מצרכים:
250 גר' טונה אדומה חתוכה לקוביות 4 ס"מ
150 גר' פרורי לחם יפנים
50 גר' שומשום שחור
2 כפות גרידת לימון
1 ביצה טרופה
1 כפית סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

לירקות:
3 שיני שום כתושות
100 גר' אפונה ירוקה חלוטה
100 גר' פול ירוק חלוט
50 גר' אגוזים קצוצים
100 גר' כרישה חתוכה חלוטה
חופן בצל ירוק חתוך טבעות
50 גר' כוסברה קצוצה
100 גר' נבטים
קורט סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
שמן זית
סויה
שמן שומשום
שומשום
גביע יוגורט
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית מחית וואסבו

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את פרורי הלחם, השומשום השחור וגרידת לימון.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, הסויה והג'ינג'ר המגורד.
בקערה נוספת מערבבים את היוגורט עם מחית הוואסבי, ממליחים מעט ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מניחים בצד לצינון את קוביות הטונה.
במחבת עם מעט שמן מטגנים קלות 3 שיני שום, מפזרים מעט סוכר מעל, מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ואת האגוזים.
כאשר השום מושחם מוסיפים את הירקות הירוקים ומטגנים מספר דקות נוספות (כ-5 דקות).
מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים מעט בסויה, שמן שומשום.
לקראת ההגשה מפזרים מעט שומשום קלוי.
מצפים את קוביות הטונה בתערובת פרורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה.

הגשה:
מניחים במרכז הצלחת כף גדושה מהירקות הירוקים.
פורסים את פרלין הטונה לחצי ומניחים לצד הירקות.
יוצקים כף מתערובת היוגורט.

השף פרנק אזולאי מעביר עם אימו מירל סדנאות בישול במסגרת סדנאות "שף תטעם", במהלך חודש מרץ בימי שישי בשעה 11:00 בקניון שרונים. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר