פילה דניס אפוי בתנור עם עשבי תיבול בנוסח הדייגים בלבנון, מוגש עם תפוחי אדמה ננסיים צלויים עם כורכום ובצל מטוגן (סידייה)
חומרים (4 מנות):
* 8 פילה דניס נקיים מקשקשים ואדרות (עצמות)
* 1 כף פטרוזיליה קצוצה
* 1 כף כוסברה קצוצה
* 1 כף עירית קצוצה
* 8 כפות שמן זית
* מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לבצל:
* 4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
* 4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
* כפית כורכום
* ½ כפית כמון
* מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לתפוחי אדמה:
* 32 תפוחי אדמה ננסיים
* ½ כפית כורכום
* 8 כפות שמן זית
* מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכנת הדג:
* מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
* מניחים את הדג על מגש אפיה, כאשר עור הדג מופנה כלפי מעלה, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ- 10 דקות.
הכנת הבצל:
* מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים תוך כדי את התבלינים.
* בסוף הטיגון מוסיפים מעט מלח.
הכנת תפוחי האדמה:
* מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית אפיה.
* אופים בתנור ב- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
המלצה:
* להגיש את הדגים על הבצל המטוגן.
צילום: טל אגסי