פילה סלמון צרוב במחבת, בוקצו'י אפוי עם תפוזים וזנגביל

חומרים (4 מנות):* 800 ג' סלמון חתוך ל-4 מנות של 200 ג' כל אחת * 2 יח' בוקצו'י חצויים -2* ½ תפוז * ½ לימון * 8 כפות שמן זית * 1 כף זנגביל קצוץ* מלח, פלפל * ½ כוס יין לבן* 1 שן שום פרוסה אופן ההכנה:הכנת הבוקצ'וי:חותכים את הבוקצ'וי לחצי ומבשלים כ 5 דקות במים רותחים.מוציאים למי קרח. מניחים במגש אפיה עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים. אופן הכנת הדגים:לוקחים 4 מנות של סלמון טרי נקי מאדרות וקשקשים.ממליחים ומפלפלים, ומיד צורבים עם שמן זית במחבת, כאשר מתחילים מצד העור.לאחר צריבה של 4 דקות על להבה בינונית, מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה.מוסיפים אל אותה מחבת שן שום פרוסה, זנגביל, זסטים של לימון ותפוז, יין לבן ומיץ מחצי תפוז וחצי לימון.כאשר כל הנוזלים רותחים, בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצ'וי.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומגישים.צילום: דן פרץ

חומרים (4 מנות):
* 800 ג' סלמון חתוך ל-4 מנות של 200 ג' כל אחת
* 2 יח' בוקצו'י חצויים -2
* ½ תפוז
* ½ לימון
* 8 כפות שמן זית
* 1 כף זנגביל קצוץ
* מלח, פלפל
* ½ כוס יין לבן
* 1 שן שום פרוסה

אופן ההכנה:
הכנת הבוקצ'וי:
חותכים את הבוקצ'וי לחצי ומבשלים כ 5 דקות במים רותחים.
מוציאים למי קרח.
מניחים במגש אפיה עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים.

אופן הכנת הדגים:
לוקחים 4 מנות של סלמון טרי נקי מאדרות וקשקשים.
ממליחים ומפלפלים, ומיד צורבים עם שמן זית במחבת, כאשר מתחילים מצד העור.
לאחר צריבה של 4 דקות על להבה בינונית, מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה.
מוסיפים אל אותה מחבת שן שום פרוסה, זנגביל, זסטים של לימון ותפוז, יין לבן ומיץ מחצי תפוז וחצי לימון.
כאשר כל הנוזלים רותחים, בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצ'וי.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומגישים.

צילום: דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר