פורל על האש בניחוח נענע

מתכון ל- 2 סועדיםמצרכים:2 דגי פורל שלמים מנוקים2 כפות שום כתוש1/2 כוס שמן זית משובח1/2 צרור נענעמלחפלפל שחור גרוסמעט מיץ לימוןהכנת המנגל:המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר.מומלץ להדליק את הגחלים ללא חומר הדלקה למניעת ריח דלק באוכל.לאחר שהפחמים מוכנים יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.על הרשת להיות נקייה וחמה מאודאופן ההכנה:שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג, מזליפים פנימה מעט מיץ לימון ומניחים גבעול עלי נענע.משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).לאחר כשש-שבע דקות יש להפוך בעדינות את הדגים ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן

מתכון ל- 2 סועדים

מצרכים:
2 דגי פורל שלמים מנוקים
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 צרור נענע
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט מיץ לימון

הכנת המנגל:
המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר.
מומלץ להדליק את הגחלים ללא חומר הדלקה למניעת ריח דלק באוכל.
לאחר שהפחמים מוכנים יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.
על הרשת להיות נקייה וחמה מאוד

אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.
מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג, מזליפים פנימה מעט מיץ לימון ומניחים גבעול עלי נענע.
משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).
לאחר כשש-שבע דקות יש להפוך בעדינות את הדגים ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.

צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר