חומרים:
400 גרם פילה סלמון מחולק ל-4
4 יח' פילה דניס
3 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
2 סלסלות פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
חצי כוס שמן זית
למשרה:
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי תימין קצוצים
4 שיני שום קצוץ
1 כוס יין לבן
מיץ משני לימונים
חצי כוס שמן זית משובח
1 כפית מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן ההכנה:
למשרה:
מערבבים את כל החומרים יחד.
מעבירים לצנצנת למשך לילה .
לדגים:
מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הדגים תחילה מצד העור ולאחר מכן מצד הבשר .
מוציאים את הדגים, מוסיפים שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד להזהבה .
מחזירים את הדגים ומניחים מעל הפטריות.
יוצקים מעל מהמשרה, מנמיכים את האש ומבשלים כשתי דקות נוספות.
הגשה:
מגישים יחד עם המחבת למרכז השולחן .
מסעדת "לונה" בעיר העתיקה באשקלון, ככר החאן 1, אשקלון. 08 6722220
צילום דן פרץ