חומרים (4 מנות):
800 גר' פילה סלמון נקי
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
4 תפו"א גדולים
2 כוסות אפונה ירוקה קפוא
אופן ההכנה:
מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ומלח-פלפל.
טוחנים במג'ימיקס את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומתבלים בתערובת עשבי התיבול.
מקלפים את תפו"א, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים עד לכיסוי (ועוד טיפה).
מבשלים את תפו"א על אש קטנה במשך כ-45 דקות – עד לדרגת ריכוך.
מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים במשך כ-3 דקות.
מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים את עם מלח דק ופלפל לבן.
מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות.
מניחים את פילה הסלמון על הפירה.
להגשה:
מומלץ להגיש עם לימון, וניתן לקשט עם פרוסות כרישה שטוגנה בשמן עמוק
NOVA אירועים בנמל תל אביב, ביתן הארצות 4, טל. 03-5447750, 1-800-333-432