פילה בורי בתנור עם ירקות צלויים ורוטב שמנת טימין

חומרים:מגשית פילה בורי טרי של דגת הארץ (400 גרם)לרוטב:250 מ"ל שמנת מתוקה (1 קופסה)5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים1/4 כוס יין לבן1 שן שוםלירקות:1 שומר1 חציל בלאדי בינוני1 בטטה לא גדולה1 בצל סגול3 שיני שום קצוץ5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים4 כפות שמן זיתמלח ופלפל גרוסאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.חותכים גס את הירקות (לרבעים).מערבבים עם השמן ומתבלים בשום וטימין, מלח ופלפל.מכניסים לתנור חם ל- 25 דקות.מברישים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים משני הצדדים במלח ופלפל.מסדרים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה כאשר העור כלפי מעלה.מכניסים את הדגים לתנור ל- 8 דקות. בינתיים מכינים את הרוטב:בסיר קטן מרתיחים יין לבן עם טימין ושום ומבשלים לצמצום הנוזל.מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתבלים במלח ופלפל.הגשה:מסדרים את הירקות בצלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדגים. יוצקים את הרוטב מעל הדגים.

חומרים:
מגשית פילה בורי טרי של דגת הארץ (400 גרם)

לרוטב:
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 קופסה)
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
1/4 כוס יין לבן
1 שן שום

לירקות:
1 שומר
1 חציל בלאדי בינוני
1 בטטה לא גדולה
1 בצל סגול
3 שיני שום קצוץ
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים גס את הירקות (לרבעים).
מערבבים עם השמן ומתבלים בשום וטימין, מלח ופלפל.
מכניסים לתנור חם ל- 25 דקות.
מברישים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים משני הצדדים במלח ופלפל.
מסדרים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה כאשר העור כלפי מעלה.
מכניסים את הדגים לתנור ל- 8 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מרתיחים יין לבן עם טימין ושום ומבשלים לצמצום הנוזל.
מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתבלים במלח ופלפל.

הגשה:
מסדרים את הירקות בצלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדגים.
יוצקים את הרוטב מעל הדגים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר