חומרים:
מגשית פילה בורי טרי של דגת הארץ (400 גרם)
לרוטב:
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 קופסה)
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
1/4 כוס יין לבן
1 שן שום
לירקות:
1 שומר
1 חציל בלאדי בינוני
1 בטטה לא גדולה
1 בצל סגול
3 שיני שום קצוץ
5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים גס את הירקות (לרבעים).
מערבבים עם השמן ומתבלים בשום וטימין, מלח ופלפל.
מכניסים לתנור חם ל- 25 דקות.
מברישים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים משני הצדדים במלח ופלפל.
מסדרים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה כאשר העור כלפי מעלה.
מכניסים את הדגים לתנור ל- 8 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מרתיחים יין לבן עם טימין ושום ומבשלים לצמצום הנוזל.
מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתבלים במלח ופלפל.
הגשה:
מסדרים את הירקות בצלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדגים.
יוצקים את הרוטב מעל הדגים.