פילה אמנון על פירה מדורה עם קרם מסקרפונה ועגבניות צלויות

חומרים:מגשית פילה אמנון טרי של דגת הארץ (400 גרם)1 קילו תפוחי אדמה אדומים שלמים ולא מקולפים1/2 קילו מלח גס 50 גרם חמאה6 עגבניות בשלות ענף רוזמרין מופרד לעלים3 שיני שום לא מקולפות100 גרם גבינת מסקרפונהמלח ופלפל גרוסאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 175 מעלות.מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את תפוחי האדמה.בתבנית נוספת מניחים את העגבניות ושיני השום יחד עם הרוזמרין.מכניסים את התבניות לתנור לשעה.מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומסירים את שאריות המלח.חורצים את הקליפה ומרוקנים את התוך לקערה.מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה גס (לא חלק לגמרי).מתבלים במלח.מוציאים את העגבניות ומצננים.טוחנים במעבד מזון (או בלנדר יד) יחד עם השום והרוזמרין.מעבירים לקערת ערבוב ומחברים עם המסקרפונה.מתבלים במלח ופלפל.לדגים:מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים את הפילטים על צד העור בזהירות.צולים 4 דקות על אש בינונית גבוהה והופכים בזהירות.צולים דקה נוספת ומוציאים.הגשה:מסדרים תלולית פירה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הדג.מזלפים רוטב מסביב.

חומרים:
מגשית פילה אמנון טרי של דגת הארץ (400 גרם)
1 קילו תפוחי אדמה אדומים שלמים ולא מקולפים
1/2 קילו מלח גס
50 גרם חמאה
6 עגבניות בשלות
ענף רוזמרין מופרד לעלים
3 שיני שום לא מקולפות
100 גרם גבינת מסקרפונה
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את תפוחי האדמה.
בתבנית נוספת מניחים את העגבניות ושיני השום יחד עם הרוזמרין.
מכניסים את התבניות לתנור לשעה.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומסירים את שאריות המלח.
חורצים את הקליפה ומרוקנים את התוך לקערה.
מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה גס (לא חלק לגמרי).
מתבלים במלח.
מוציאים את העגבניות ומצננים.
טוחנים במעבד מזון (או בלנדר יד) יחד עם השום והרוזמרין.
מעבירים לקערת ערבוב ומחברים עם המסקרפונה.
מתבלים במלח ופלפל.

לדגים:
מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים את הפילטים על צד העור בזהירות.
צולים 4 דקות על אש בינונית גבוהה והופכים בזהירות.
צולים דקה נוספת ומוציאים.

הגשה:
מסדרים תלולית פירה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הדג.
מזלפים רוטב מסביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר