פילה דניס מאודה בחמאה ויין נתזים. מוגש עם סלט קינואה ומלווה ברוטב ויניגרט מעודן בחמוציות
חומרים ל- 4 מנות:
4 יחידות פילה דניס
מיץ מלימון אחד
כפית מלח גס
כפית פלפל גרוס
1/2 חבילה עלי כוסברה
1/4 חבילה חמאה
1/2 כוס יין נתזים משובח (לא שמפנייה)
קמח לציפוי לפני טיגון
חומרים לסלט קינואה:
1 כוס קינואה בהירה וכהה
כפית אבקת מרק ירקות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 חבילה בצל ירוק קצוץ דק
1 עגבנייה בינונית ללא קליפה, סחוטה היטב וחתוכה לקוביות עדינות
1 מלפפון בינוני מרוקן וחתוך לקוביות
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי כוסברה קצוצים
1 כף עלי נענע קצוצים
לויניגרט חמוציות:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
1 כף דבש סילאן
1 כף חמוציות
1/3 כפית שום כתוש
פלפל גרוס לפי טעם
אופן ההכנה:
מניחים את פילה הדניס על מגש (העור כלפי מטה), מפזרים מעל מלח ופלפל גרוס, עלי כוסברה ומיץ לימון.
משרים למשך 20 דקות.
הכנת סלט הקינואה:
משרים את הקינואה כחצי שעה במים קרים, מסננים ומעבירים לסיר מתאים.
מוסיפים אבקת מרק, שמן זית, מלח ופלפל.
יוצקים כוס וחצי מים רותחים מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה מאוד.
מכבים את האש, מעבירים לקערת סלט ומצננים בטמפרטורת החדר.
לאחר הצינון, מוסיפים את העגבנייה, המלפפון ועשבי התיבול הקצוצים, ומערבבים בעדינות. טועמים ומשפרים טעמים.
הכנת הדג:
מייבשים בעזרת נייר סופג את עודפי המשרה.
ממיסים כ- 1/3 מכמות החמאה במחבת, מקמחים את הפילה ומנערים את עודפי הקמח. מניחים את הדג במחבת על צד העור, מצמידים את הדג למחבת בזמן הטיגון על מנת למנוע את התכווצות העור ומשחימים מעט.
הופכים ומשחימים את הצד השני.
מסיימים עם כל המנות, מוציאים לצלחת, מנקים את המחבת.
מחזירים את המנות למחבת, מוסיפים את יתרת החמאה, ממיסים.
יוצקים את היין הנתזים ומנענעים את המחבת על מנת לפזר את הנוזלים.
מרתיחים לכמה שניות ומכבים.
הכנת הויניגרט:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערית.
טועמים ומשפרים טעמים.
הגשה:
מוזגים במרכזה של צלחת רחבה כף נדיבה של סלט הקינואה.
מניחים מעל בהצלבה שתי מנות של פילה חם.
יוצקים מעל שתי כפות ויניגרט חמוציות.
המתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים