דג שלם בנוסח פרובנסיאל

חומרים:לברק שלם או דג אחר במשקל 350-400 גרם – נקי מקשקשיםכף שמן זית קורט מלח דקקורט פלפל לבןחצי כפית שום כתושכפית לימון כבוש3 זיתי טאסוס מגולינים4 עגבניות שרי חצויותרבע בצל סגול חתוך לרצועות דקותחצי כוס יין לבן2 כפות מיץ לימון5 עלי בזיליקוםכף חמאהאופן ההכנה: מחממים מחבת (ציפוי טפלון) על הכיריים עם שמן זית.צורבים את הדג על שני צדיו ומתבלים במלח דק ופלפל לבן טחון.מעבירים לתנור על מגש ב-200 מעלות ל-8-10 דקות.כאשר מוכן מוציאים ומעבירים בזהירות חזרה למחבת בכדי לבנות את הרוטב.מוסיפים שום כתוש, לימון כבוש, בצל סגול, זיתי טאסוס ועגבניות שרי. מוסיפים יין לבן ומיץ לימון, ושוב מלח דק ופלפל לבן על הרוטב .מצמצמים את הנוזל ברתיחה למספר דקות עד אשר נהיה סמיך יותר.מוסיפים עלי בזיליקום, קושרים בחמאה ומגישים.

חומרים:
לברק שלם או דג אחר במשקל 350-400 גרם – נקי מקשקשים
כף שמן זית
קורט מלח דק
קורט פלפל לבן
חצי כפית שום כתוש
כפית לימון כבוש
3 זיתי טאסוס מגולינים
4 עגבניות שרי חצויות
רבע בצל סגול חתוך לרצועות דקות
חצי כוס יין לבן
2 כפות מיץ לימון
5 עלי בזיליקום
כף חמאה

אופן ההכנה:
מחממים מחבת (ציפוי טפלון) על הכיריים עם שמן זית.
צורבים את הדג על שני צדיו ומתבלים במלח דק ופלפל לבן טחון.
מעבירים לתנור על מגש ב-200 מעלות ל-8-10 דקות.
כאשר מוכן מוציאים ומעבירים בזהירות חזרה למחבת בכדי לבנות את הרוטב.
מוסיפים שום כתוש, לימון כבוש, בצל סגול, זיתי טאסוס ועגבניות שרי. מוסיפים יין לבן ומיץ לימון, ושוב מלח דק ופלפל לבן על הרוטב .
מצמצמים את הנוזל ברתיחה למספר דקות עד אשר נהיה סמיך יותר.
מוסיפים עלי בזיליקום, קושרים בחמאה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר