מתכון ל-6 סועדים
6 נתחי פילה סלמון נורבגי במשקל 150-180 גר' ליחידה.
3 כפות שמן זית
6 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 לימון טרי
1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
1 כף שבבי שקדים קלויים וקצוצים
1 כף שבבי גרעיני חמניה קלויים וקצוצים
1/2 כף מישמשים יבשים קצוצים
1 כוס עלי מנגולד קצוצים
6 עלי סיגר
אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן את כל תערובת האגוזים והגרעינים.
מוסיפים את עלי המנגולד ואת המישמשים ל-30 שניות ומניחים בצד.
צולים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ 3-4 דקות את נתחי פילה הסלמון, כאשר הם משוחים במעט שמן זית ועליהם מלח ופלפל גרוס.
כאשר כל המרכיבים קרים, לוקחים את עלי הסיגר ומניחים במרכזם את פילה הסלמון. בוזקים על הסלמון את תערובת השקדים, המישמשים ועלי המנגולד.
מקפלים את עלי הסיגר סביב הסלמון ואת הקצוות של עלי הסיגר "מדביקים" בתערובת של קמח ומים.
צולים בתנור למשך 4 דקות בחום של 160 מעלות.
מומלץ להגשה עם רוטב נענע ובזיליקום חמצמץ.
כמו כן ניתן להגיש יחד עם גפרורי סלק מטוגנים פריכים.
צילום מיכאלה כפיר