מרכיבים ל- 4 מנות:
500 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות
600 גרם דג קוד או בורי מפולטים ונקיים מעצמות
להכנת הבלילה:
250 גרם קמח
1 ביצה
200 מ"ל מים קרים
קורט מלח
לציפוי:
250 גרם פרורי לחם
50 גרם שקדים קלויים
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את תפוחי האדמה במי קרח על מנת שלא ישחירו.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד .
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
במחבת רחבה מחממים שמן קנולה.
טובלים את נתחי הפילה בבלילה, אחריה בציפוי, ומניחים בזהירות
בשמן הלוהט.
מטגנים עד לכדי הזהבה מכל צד.
מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהמים,
מייבשים בנייר סופג ומטגנים גם אותם עד הזהבה.
מגישים מיד.
כרמא, עין כרם 74 ירושלים, 02-6436643
צילום רועי ברקוביץ