פיש&צ'יפס – המתכון הקלאסי

מרכיבים ל- 4 מנות:500 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות 600 גרם דג קוד או בורי מפולטים ונקיים מעצמות להכנת הבלילה:250 גרם קמח1 ביצה200 מ"ל מים קריםקורט מלחלציפוי: 250 גרם פרורי לחם 50 גרם שקדים קלויים גרידה מלימון אחד מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה:משרים את תפוחי האדמה במי קרח על מנת שלא ישחירו.מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד .בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.במחבת רחבה מחממים שמן קנולה.טובלים את נתחי הפילה בבלילה, אחריה בציפוי, ומניחים בזהירותבשמן הלוהט.מטגנים עד לכדי הזהבה מכל צד.מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהמים, מייבשים בנייר סופג ומטגנים גם אותם עד הזהבה.מגישים מיד.כרמא, עין כרם 74 ירושלים, 02-6436643צילום רועי ברקוביץ

מרכיבים ל- 4 מנות:
500 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות
600 גרם דג קוד או בורי מפולטים ונקיים מעצמות

להכנת הבלילה:
250 גרם קמח
1 ביצה
200 מ"ל מים קרים
קורט מלח

לציפוי:
250 גרם פרורי לחם
50 גרם שקדים קלויים
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
משרים את תפוחי האדמה במי קרח על מנת שלא ישחירו.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד .
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
במחבת רחבה מחממים שמן קנולה.
טובלים את נתחי הפילה בבלילה, אחריה בציפוי, ומניחים בזהירות
בשמן הלוהט.
מטגנים עד לכדי הזהבה מכל צד.
מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהמים,
מייבשים בנייר סופג ומטגנים גם אותם עד הזהבה.
מגישים מיד.

כרמא, עין כרם 74 ירושלים, 02-6436643


צילום רועי ברקוביץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר