טונה אדומה צרובה, מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי
חומרים ל- 5 מנות:
500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה
5 י"ח תחתיות ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן
חומרים לרוטב:
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.
מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.
חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית).
חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
חותכים את הפלפלים לרצועות.
את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים, ולאחר ריכוך חותכים רצועות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
סידור הצלחת:
מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.
צילום יגאל לוי