טונה אדומה צרובה

טונה אדומה צרובה, מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי חומרים ל- 5 מנות:500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה5 י"ח תחתיות ארטישוק1 י"ח אננס טרי2 יח' פלפל אדום2 יח' פלפל כתום1 יח' פלפל ירוק200 גרם עגבניות מיובשות300 גרם עלי תרד1/4 כוס שמן זיתכפית מלחקורט פלפל לבןחומרים לרוטב: כוס מיץ תפוזיםכף סוכרכף חומץ בלסמיכף סויה4 שיני שום קצוציםכף דבש0.5 כוס פיסטוקים קצוציםכפית מלחקורט פלפל שחוראופן ההכנה: חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית).חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).חותכים את הפלפלים לרצועות.את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים, ולאחר ריכוך חותכים רצועות.מערבבים את כל חומרי הרוטב.מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.סידור הצלחת:מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.צילום יגאל לוי

טונה אדומה צרובה, מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי 

חומרים ל- 5 מנות:
500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה
5 י"ח תחתיות ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן

חומרים לרוטב:
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:
חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.
מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.
חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית).
חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
חותכים את הפלפלים לרצועות.
את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים, ולאחר ריכוך חותכים רצועות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.

סידור הצלחת:
מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.

צילום יגאל לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר