סטייק סלמון חרוך בגריל בתוספת כרישה צלויה, גזרים מקורמלים ועלי מנגולד עם שום ולימון
רכיבים (ל-4 מנות):
4 יחידות סטייק סלמון
חבילת מנגולד טרי, שטוף וחתוך לרצועות ללא הגבעול
3 שיני שום פרוס
מיץ מחצי לימון
3 גזרים מקולפים וחתוכים לרבעים
50 גרם סוכר חום
6 כרישה צעירה חתוכה לאורך 4 ס"מ
4 פרוסות לימון מחצי לימון
50 מל יין לבן
1 כוכב אניס
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
גזרים ולימונים:
במחבת על אש נמוכה מוזגים את הסוכר, יין וכוס מים
מוסיפים את הגזר ופרוסות הלימון
מתבלים במלח פלפל וכוכב אניס
מבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב עד שהגזרים רכים
כרישה:
לצלות במחבת גריל כשתי דקות מכל צד ולהוסיף למחבת של הגזרים
עלי מנגולד:
במחבת חמה להוסיף שמן זית ושיני השום ומיד את עלי המנגולד ולהקפיץ כשלוש דקות
סטייק סלמון:
למרוח את הסטייק בשמן זית ולתבל במלח פלפל
על גבי מחבת פסים לוהטת להניח את הסטייק כשתי דקות כל צד ולהגיש מיד
הרכבת המנה
על גבי צלחת לסדר את הכרישה והגזר
לסדר את המנגולד לצד הירקות
להניח את הסטייק סלמון מעל לכרישה והגזר
לקשט בפרוסת לימון
צילום יוסי סליס