רכיבים (ל-4 מנות):
4 יחידות פילה בס
כף מלח אטלנטי
2 כפות שמן זית
8 יחידות כרישה צעירה (בייבי) חתוכה ל-4 ס"מ
30 עגבניות תמר
בצל ירוק אחד חתוך לטבעות
15 זיתי טאסוס מגולענים
מיץ לימון מחצי לימון
10 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
קריספי בס:
על מחבת חמה מפזרים את המלח האטלנטי ושמן הזית
מניחים את הפילה (העור כלפי מטה) על המלח ומכסים במכסה
מבשלים על אש בינונית כחמש דקות
עגבניות לחות:
בקערה מערבבים עגבניות לחות (לאחר הוצאת הליבה והגרעינים) יחד עם זיתי טאסוס, בצל ירוק, שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל
צולים את גבעולי הכרישה על מחבת פסים עד לחריכה.
הגשה:
על הצלחת לסדר את העגבניות הלחות
להניח את הפילה עם העור כלפי מעלה
להניח את הכרישה הצלויה על הפילה
מעטרים בעלי בזיליקום
טיפ לקישוט:
ניתן להוסיף שערות בצל ירוק מתובלות עם שמן זית, מיץ לימון ומלח ים אטלנטי
צילום יוסי סליס