חומרים (4 מנות):
500 גר' סלמון טרי חתוך לקוביות גסות
8 יח' שיפודי עץ (יקיטורי)
½ בקבוק שמן לטיגון עמוק
חומרים לרוטב צ'ילי מתוק:
5 עגבניות חתוכות גס
2 פלפלי גמבה אדומים חתוכים גס
5 כפות סילאן
5 כפות סוכר
1 כוס מים
קורט שאטה גרוס
חומרים לבצק ויסקי:
2 כוסות קמח לבן
4 ביצים
½ כוס מים או סודה לשתייה
קורט מלח וקורט פלפל
31 כוס ויסקי
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים היטב – עד לקבלת בלילה אחידה.
הכנת רוטב צ'ילי מתוק:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון.
יוצקים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
הכנת הסלמון:
ממלאים שמן בסיר אחר, ומחממים על אש נמוכה עד שהוא חם.
משפדים את הסלמון (החתוך לקוביות גדולות) על שיפודי העץ, טובלים בבלילת הוויסקי, ומכניסים היישר לשמן.
מטגנים במשך כ-4 דקות ומוציאים לנייר סופג.
הגשה:
מגישים חם לשולחן ביחד עם רוטב הצ'ילי המתוק.
צילום דניאל לילה