המתכון לרגל פסטיבל מחווה ל'טומטינה' בספרד. 26 באוגוסט עד 6 בספטמבר 2012 במסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים (4 מנות):
חומרים לדג:
4 פילה בורי ללא אדרות
8 עגבניות מיובשות
2 כפות רסק עגבניות פריניר
1 שן שום קצוצה
8 כפות שמן זית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חומרים לירקות:
1 גזר חתוך לפרוסות בעובי של ¼ ס"מ
1 זוקיני חתוך לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
6 צנוניות חתוכות לרבעים
4 שיני שום חתוכות לחצי
4 פטריות שמפניון חתוכות לחצי
8 כפות שמן זית
½ כפית טימין קצוץ
אופן ההכנה:
ממרח עגבניות:
מכניסים אל מעבד מזון עגבניות מיובשות, שום, רסק עגבניות, שמן זית.
מערבלים עד לקבלת מחית חלקה.
מוציאים ממעבד המזון, ומוסיפים מלח, פלפל, ופטרוזיליה קצוצה.
הכנת המנה:
מניחים את פילה הדג על העור ומורחים בנדיבות ממרח עגבניות על בשר הדג.
לוקחים מגש עם נייר אפיה ומניחים את פילה הדגים כאשר העור מופנה כלפי מעלה.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 למשך 7 עד 10 דקות.
הכנת הירקות:
מעבירים את הירקות לקערת ערבוב ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית וטימין.
מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות צלזיוס, ובזמן שמתחמם מעבירים את כל הירקות למגש אפייה – כאשר הם משוטחים על גבי כל התבנית.
צולים בין 7 עד 10 דקות – עד שהירקות צלויים ומוכנים לאכילה.
הגשה:
מגישים את הירקות עם דג בורי אפוי.
צילום ארן חן