נתחי עוף ומרק ירקות עם חומוס

מתכון ל- 6 מנותמצרכים:1 בצל חתוך לרצועות5 תפוחי אדמה3 גזריםחצי קילו דלעת2 קישואים3 גבעולי סלרי6 שוקיים עוף1 וחצי כוסות חומוס מושרהמלח לפי הטעם, חצי כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, חצי כפית קינמון, חצי כפית אגוז מוסקט1 וחצי ליטר מים רותחיםאופן ההכנה: לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולהכניס לסיר.להוסיף את העוף, התבלינים והחומוס.לאדות כרבע שעה תוך כדי ערבוב. להוסיף את המים הרותחים ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי. להגיש עם קוסקוס טוניסאי מקורי של "סולטנה מעמידה סירים". הקוסקוס של סולטנה הינו תוצאה של מסורת עשייה של דורות רבים שמכינים את הקוסקוס על-פי מתכון סודי שהועבר מאם לבת במשפחה. אהבתה של סולטנה למטבח הטוניסאי הפכה לימים למפעל, שמכין מדי יום באהבה קוסקוס אמיתי לכל מי שרוצה ליהנות מהטעם המסורתי מבלי לטרוח שעות במטבח. המפעל ממוקם בבאר- שבע, ונמצא בבעלותה של משפחה ותיקה בעיר.

מתכון ל- 6 מנות

מצרכים:
1 בצל חתוך לרצועות
5 תפוחי אדמה
3 גזרים
חצי קילו דלעת
2 קישואים
3 גבעולי סלרי
6 שוקיים עוף
1 וחצי כוסות חומוס מושרה
מלח לפי הטעם, חצי כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, חצי כפית קינמון, חצי כפית אגוז מוסקט
1 וחצי ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:
לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולהכניס לסיר.
להוסיף את העוף, התבלינים והחומוס.
לאדות כרבע שעה תוך כדי ערבוב.
להוסיף את המים הרותחים ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי. להגיש עם קוסקוס טוניסאי מקורי של "סולטנה מעמידה סירים".

הקוסקוס של סולטנה הינו תוצאה של מסורת עשייה של דורות רבים שמכינים את הקוסקוס על-פי מתכון סודי שהועבר מאם לבת במשפחה. אהבתה של סולטנה למטבח הטוניסאי הפכה לימים למפעל, שמכין מדי יום באהבה קוסקוס אמיתי לכל מי שרוצה ליהנות מהטעם המסורתי מבלי לטרוח שעות במטבח. המפעל ממוקם בבאר- שבע, ונמצא בבעלותה של משפחה ותיקה בעיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר