חומרים לשיפודי העוף (4 מנות):
1 פלפל אדום
1 בצל סגול
4 נתחי פרגית אורגנית
מלח פלפל
½ כפית סומק
1 כף חומץ
שיפודי עץ
2 עגבניות
חומרים למג'דרה:
1 כוס אורז בסמטי
1.5 כוסות מים רותחים
80 גר' עדשים שחורים של "סוגת"
2 עגבניות חצויות
1 בצל חתוך לרצועות
1 כפית כמון
¼ כוס שמן זית + כף שמן זית
אופן הכנת השיפודים:
חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומתבלים במלח, פלפל, סומק חומץ ושמן זית.
משרים את השיפודים 10 דקות במים ומשפדים את העוף והירקות לסירוגין.
מחממים מחבת פסים או גריל פחמים וצורבים את השיפודים עד שהם מוכנים.
חוצים את העגבניות, מתבלים במלח , פלפל ושמן זית וצולים על מחבת חמה בה נצלו השיפודים.
אופן הכנת המג'דרה:
מבשלים בסיר קטן את העדשים במים כ-25 דקות או עד אשר הן מתרככות.
מסננים ומניחים בצד.
מאדים בסיר בעל תחתית כפולה את האורז עם מחצית מכמות שמן הזית – עד שהאורז מתחמם.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר.
מבשלים על אש נמוכה למשך כ-15 דקות – עד שאורז מוכן.
מטגנים במחבת נוספת בצל עם שארית שמן הזית עד להשחמה.
מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במעט כמון וכף שמן זית.
מגישים את השיפודים הצלויים עם המג'דרה ומעטרים בעגבנייה צלויה.