מרכיבים:
800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
1 כף ג'ינג'ר טחון
2 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
1 ענף למון גרס
4 שיני שום
4 עלי לימון
2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים חתוכים לקוביות
8 עגבניות תמר בשלות מאוד
1 כף ממרח קארי אדום (ניתן להשיג בחנויות מזרח רחוק)
0.5 ליטר ציר עוף – או מים אם אין
קצת מלח
1 כף סויה
2 פחיות קרם קוקוס
נבטים**
בוטנים**
שומשום**
כוסברה**
בצל ירוק**
**לא להוסיף לבישול, רק להגשה.
אופן ההכנה :
לטגן את הבצל, פלפל אדום, ג'ינג'ר, שום ולמון גראס.
להוסיף את שאר המרכיבים ללא קרם קוקוס.
להגיע לרתיחה ולבשל חצי שעה על אש קטנה.
להוציא את הלמון גראס והעלי לימון ולטחון הכל.
להוסיף את קרם הקוקוס, לבשל הכל ביחד (אחרי טחינה) 10 דקות על אש קטנה.
לטגן בנפרד את נתחוני העוף.
להוסיף עגבניות שרי, בצל ירוק ובזיליקום.
להוסיף את העוף לרוטב ולבשל עוד 5 דקות.
הגשה:
להגיש על אורז ולהוסיף מלמעלה (אחרי המזיגה) נבטים, כוסברה, בצל ירוק, שומשום ובוטנים.
צילום אפיק גבאי