חומרים
פרגית – 6 יחידות
אפרסק – 6 יחידות בינוני בשל ומוצק
חופן עלי נענע
גרדת לימון ומיץ מלימון אחד
שמן זית – 6 כפות
מעט צ'ילי יבש
4 כפות סוכר
רוטב
חצי כוס בלסמי -> לצמצם על האש כ-5-7 דקות
5 כפות סילאן להוסיף לבלסמי
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק להוסיף גם
אופן הכנה
לחתוך פרגיות לרצועות של 2.5 ס"מ
לשטוף אפרסקים ולחתוך לרבעים
לקצוף דק עת עלי הנענע
לשים הכל בקערת ערבוב להוסיף גרדת לימון, מיץ לימון + שמן זית ומעט צ'ילי וסוכר חום. לערבב הכל היטב, לתת לנוח יחד כשעה-שעתיים. אח"כ לשפד על שיפוד, לצלות על גריל, לפזר מלח גס, לזלף מעל הפרגיות את הרוטב.
להגיש עם תירס קלוי, חמאה ומלח ים, עם טבעות בצל סגול בגריל