חומרים לשמונה סועדים
2 עופות מחולקים ל-4 כל אחד
רבע כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
10 שיני שום קלופים
חצי קילו ארטישוק ירושלמי קלוף
6 תפו"א קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
1 סלרי חתוך לקוביות
3 כפיות כמון
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
חצי כפית קינמון
חצי כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול עם שמן זית להשחים את חלקי העוף משני צדדיו.
להוסיף את הירקות החתוכים.
להוסיף את היין, הכמון, הג'ינג'ר והקינמון.
להוסיף כ-4 כוסות מים עד לכיסוי של כ- שלושת רבעי העוף.
לתבל במלח ופלפל ולכסות.
להביא לרתיחה.
לבשל כשעתיים על אש נמוכה ולהגיש.
מומלץ לאכול עם לף בלונד