כבד טבע עוף וערמונים במיץ רימונים

מיועד לשני סועדים כמנה עיקרית או לארבעה כפתיח500 גרם כבדי עוף(נקיים משומן וגידים)250 גרם ערמונים (אם אין טרי אז יש באריזות ואקום)שתי כוסות מיץ רימוניםבצל לבן קלוף וחתוך לירחים דקים שלוש שיניי שום גדולות ללא לבתם, בירחים דקיםמעט גרדת לימוןקומץ נבטי עדשים לקישוטשמן זיתמלח פלפל שחור גרוס במקוםאופן הכנהמחממים תנור ל200 מעלות במצב גריל. חורצים איקס על כל ערמון ומכניסים אותם לתנור לקלייה.מעמידים מחבת עמוקה על אש בינונית-קטנה, מזלפים אליה מעט שמן זית צולים בו מלח ופלפל אחר את השום והבצל עד שמשקיפים.כשהמחבת נותרת כמעט ללא נוזלים מוסיפים את מיץ הרימונים ומגבירים את האש לצמצום, במטרה להגיע לרבע מהכמות ההתחלתית. קולפים את הערמונים ובוצעים אותם לרבעים (+_).מחממים מחבת ברזל כבדה על אש גבוהה, מפלפלים וממלחים את הכבדים, מזלפים מעט שמן על המחבת. כשהיא חמה מאוד מניחים את הכבדים בתוכה ונזהרים מהתפצפצויות.משחימים את הכבדים משני צידם ומעבירים אותם למחבת הרוטב.מוסיפים את גרדת הלימון, ממליחים ומפלפלים (לפי טעם). את חתיכות הערמונים, מוסיפים לרוטב ממש לפני ההגשה. מסדרים על צלחת עם נבטי העדשים ומגישים. מומלץ להגשה עם פירה, אורז, אורז מלא, גריסי פנינה ושורשים אפויים למינם

מיועד לשני סועדים כמנה עיקרית או לארבעה כפתיח
500 גרם כבדי עוף(נקיים משומן וגידים)
250 גרם ערמונים (אם אין טרי אז יש באריזות ואקום)
שתי כוסות מיץ רימונים
בצל לבן קלוף וחתוך לירחים דקים
שלוש שיניי שום גדולות ללא לבתם, בירחים דקים
מעט גרדת לימון
קומץ נבטי עדשים לקישוט
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס במקום

אופן הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות במצב גריל.

חורצים איקס על כל ערמון ומכניסים אותם לתנור לקלייה.

מעמידים מחבת עמוקה על אש בינונית-קטנה, מזלפים אליה מעט שמן זית צולים בו מלח ופלפל אחר את השום והבצל עד שמשקיפים.כשהמחבת נותרת כמעט ללא נוזלים מוסיפים את מיץ הרימונים ומגבירים את האש לצמצום, במטרה להגיע לרבע מהכמות ההתחלתית. קולפים את הערמונים ובוצעים אותם לרבעים (+_).

מחממים מחבת ברזל כבדה על אש גבוהה, מפלפלים וממלחים את הכבדים, מזלפים מעט שמן על המחבת.

כשהיא חמה מאוד מניחים את הכבדים בתוכה ונזהרים מהתפצפצויות.

משחימים את הכבדים משני צידם ומעבירים אותם למחבת הרוטב.

מוסיפים את גרדת הלימון, ממליחים ומפלפלים (לפי טעם).

את חתיכות הערמונים, מוסיפים לרוטב ממש לפני ההגשה. מסדרים על צלחת עם נבטי העדשים ומגישים.

מומלץ להגשה עם פירה, אורז, אורז מלא, גריסי פנינה ושורשים אפויים למינם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר