ל- 4 מנות:
מצרכים לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
מלח
מצרכים לעוף:
8 נתחי פרגית (כרעי עוף נטולות עצמות ולא משוטחות ל"סטייק")
500 גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ
200 גרם בצל חתוך לחצאי טבעות
200 גרם סוכר
חצי כפית קינמון
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
3 ענפי טימין
2 כפות שמן זית
להגשה:
גרגרי רימון
אופן הכנת הקוסקוס:
מערבבים את הסולת עם השמן וכוס מים, ומנפים בנפה עדינה.
מוסיפים עוד כוס מים, ומאדים בסיר קוסקוס מעל אדי מים כחצי שעה.
מנפים שוב, מוסיפים מלח לפי הטעם ומאדים שוב כחצי שעה.
אופן הכנת העוף והדלעת:
מצפים את נתחי הפרגית בשמן זית, וצולים בתנור כ-20 דקות בחום של 160 מעלות.
מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את הסוכר עד להמסתו, מוסיפים את התבלינים ויוצקים את תוכן המחבת על הדלעת המונחת בטאג'ין (אם אין טאג'ין, ניתן להשתמש בכל תבנית חרס אחרת).
מוסיפים את הפרגיות לטאג'ין, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, עד לריכוך הדלעת וקבלת מרקם קרמלי.
להגשה:
מניחים את הקוסקוס בטאג'ין מסורתי, ועליו מסדרים את הפרגיות והדלעת. יוצקים את הרוטב מעל, ומפזרים גרגרי רימון.