סלט עוף ונבטים

חומרים: למשרה: 3 כפות שמן זית כפות חומץ בלסמי 3 כפות רוטב סויה קיקומן לסלט: 4 נתחי חזה עוף חופן שעועית ירוקה (קפואה או טרייה) 1 גזר 4 צנוניות 3-2 גבעולי בצל ירוק חצי קערה של קרעי חסה ערבית חופן נבטים לרוטב: ¼ כוס שמן זית 5 כפות רוטב סויה קיקומן כפית שמן שומשום Flavor לקישוט: 2 כפות שומשום קלוי אופן ההכנה: מערבבים בקערה את חומרי המישרה. מניחים את העוף במישרה למשך חצי שעה לפחות (עדיף לילה שלם). בינתיים חולטים בסיר מים רותחים את השעועית למשך כארבע דקות עד שהיא נעימה לנגיסה. מסננים את השעועית ושומרים בצד. חותכים סלט מהירקות. בקערה יפה ורחבה מערבבים את הירקות החתוכים עם השעועית הירוקה, החסה והנבטים. מכינים רוטב לסלט ושומרים אותו בצד. מלהיטים מחבת על אש גבוהה (ללא שמן), וצורבים את נתחי העוף, דקה מכל צד, מנמיכים את האש ומקפיצים עוד שתי דקות. מעבירים את העוף לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות. מסדרים את פרוסות העוף החם על הסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. אפשר לפזר מעל הסלט את השומשום.

חומרים:
למשרה:
3 כפות שמן זית
כפות חומץ בלסמי
3 כפות רוטב סויה קיקומן

לסלט:
4 נתחי חזה עוף
חופן שעועית ירוקה (קפואה או טרייה)
1 גזר
4 צנוניות
3-2 גבעולי בצל ירוק
חצי קערה של קרעי חסה ערבית
חופן נבטים

לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 כפות רוטב סויה קיקומן
כפית שמן שומשום Flavor

לקישוט:
2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חומרי המישרה. מניחים את העוף במישרה למשך חצי שעה לפחות (עדיף לילה שלם).
בינתיים חולטים בסיר מים רותחים את השעועית למשך כארבע דקות עד שהיא נעימה לנגיסה.
מסננים את השעועית ושומרים בצד.
חותכים סלט מהירקות.
בקערה יפה ורחבה מערבבים את הירקות החתוכים עם השעועית הירוקה, החסה והנבטים.
מכינים רוטב לסלט ושומרים אותו בצד.
מלהיטים מחבת על אש גבוהה (ללא שמן), וצורבים את נתחי העוף, דקה מכל צד, מנמיכים את האש ומקפיצים עוד שתי דקות. מעבירים את העוף לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות.
מסדרים את פרוסות העוף החם על הסלט.
יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
אפשר לפזר מעל הסלט את השומשום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר