5-6 סועדים
מצרכים:
חזה עוף
1/2 קילו תמרים כבושים
3-4 עלי מרווה
2 כפות שמן זית
12 יחידות אספרגוס טרי
200 גר' מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
250 גר' טחינה גולמית
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 כפות דבש סילאן
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
בשלו את האספרגוס בסיר למשך 5 דקות בלבד.
חממו את המרגרינה במחבת, הוסיפו את הסוכר וערבבו היטב.
הוסיפו את האספרגוס למחבת וטגנו במשך 2 דקות נוספות.
קצצו היטב את עלי המרווה וערבבו עם התמרים ושמן הזית.
פרסו את חזה העוף, הניחו בפנים את מילוי התמרים ו- 2 יחידות אספרגוס וגלגלו את חזה העוף עד ליצירת מעטפת מלאה סביב המילוי.
חממו מחבת לחום בינוני, וטגנו את הרולים של חזה העוף מכל צדדיו עד לעשייה מוחלטת.
חתכו את הרול ל- 4-5 פרוסות.
ערבבו את כל חומרי הרוטב היטב ומזגו מעל.