כנפיים חריפות

מתכון ל- 6 מנותחומרים:2.5 ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות1/4 כוס קמח1 כף פפריקה מתוקהשמן עמוק לטיגון הכנפיםבצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסוןלרוטב:1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן (חשוב לסנן אותו קודם מהפלפלים, ואז למדוד  חצי כוס)1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף5 כפות סילאן1 כף רוטב סויה איכותי2 שיני שום כתושות1/2 כפית מלחאופן ההכנה:מערבבים את כל חומרי הרוטב, ניתן להכין יום קודם.מערבבים את הקמח עם הפפריקה.מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת).מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח.מטגנים בשמן כ- 7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה).בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה.כשהכנפיים מטוגנות מעבירים מיד, בעודן חמות, אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפיים מצופות במעט רוטב.מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים על הפעולה עד שכל הכנפיים מוכנות.מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.

מתכון ל- 6 מנות

חומרים:
2.5 ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות
1/4 כוס קמח
1 כף פפריקה מתוקה
שמן עמוק לטיגון הכנפים
בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסון
לרוטב:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן (חשוב לסנן אותו קודם מהפלפלים, ואז למדוד  חצי כוס)
1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
5 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה איכותי
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב, ניתן להכין יום קודם.
מערבבים את הקמח עם הפפריקה.
מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת).
מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח.
מטגנים בשמן כ- 7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה).
בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה.
כשהכנפיים מטוגנות מעבירים מיד, בעודן חמות, אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפיים מצופות במעט רוטב.
מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים על הפעולה עד שכל הכנפיים מוכנות.
מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר