יקיטורי

במטבח היפני ישנן מנות יקיטורי קטנות המורכבות מנתחים קטנים של בשר או עוף, עור של עוף, קציצות זעירות וירקות. את השיפודים המוכנים משרים ברוטב מתוק (טריאקי) או מלוח (סויה לסוגיה) וצולים על גריל פחמים .ניתן לשפד על שיפוד אחד מגוון דברים שונים. למשל: חצי כנף של עוף, פרח ברוקולי וקציצונת וכו'. לאחר הצלייה מסדרים את השיפודונים בצורה אסתטית על צלחת, ובמרכז שמים רוטב טריאקי עם צ'ילי אדום פרוס, בצל ירוק ומעט לימון.חומרים לכדורוני הבשר:200 גר' חזה עוף טחון 1 כף יין לבן1 כפית רוטב סויה 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומרוסק2-3 כפיות קמח1 בצל סגול קצוץ דק 2 שיני שום כתושותאופן ההכנה :מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ומגלגלים לכדורונים בקוטר 1 ס"מ.הצעה נוספת לשיפודי יקיטורי:חומרים:10 גבעולי אספרגוס מחולקים ל- 4 20 פרחי כרובית קטנים או פרחי ברוקולי20 בצלצלים מקולפים20 פיטריות שמפיניות קטנות 20 חצאי כנפי עוף20 קוביות חזה עוף או 10 קוביות עוף ו- 10 קוביות פילה בקר (אפשרי גם עם קוביות סלמון)20 שיפודי יקיטורי מבמבוק מושרים במים למנוע שריפה (אורך השיפוד 15 ס"מ) אופן ההכנה: משפדים את מבחר החומרים על שיפוד. למשל: קציצונת, ברוקולי, כנף פיטריה וקוביית עוף.מורחים עם מכחול מתאים רוטב יקיטורי.מניחים על גריל פחמים לצלייה עדינה עד שהבשרים מוכנים. מגישים מייד.סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

במטבח היפני ישנן מנות יקיטורי קטנות המורכבות מנתחים קטנים של בשר או עוף, עור של עוף, קציצות זעירות וירקות. את השיפודים המוכנים משרים ברוטב מתוק (טריאקי) או מלוח (סויה לסוגיה) וצולים על גריל פחמים .
ניתן לשפד על שיפוד אחד מגוון דברים שונים. למשל: חצי כנף של עוף, פרח ברוקולי וקציצונת וכו'.
לאחר הצלייה מסדרים את השיפודונים בצורה אסתטית על צלחת, ובמרכז שמים רוטב טריאקי עם צ'ילי אדום פרוס, בצל ירוק ומעט לימון.

חומרים לכדורוני הבשר:
200 גר' חזה עוף טחון
1 כף יין לבן
1 כפית רוטב סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומרוסק
2-3 כפיות קמח
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה :
מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ומגלגלים לכדורונים בקוטר 1 ס"מ.

הצעה נוספת לשיפודי יקיטורי:
חומרים:
10 גבעולי אספרגוס מחולקים ל- 4
20 פרחי כרובית קטנים או פרחי ברוקולי
20 בצלצלים מקולפים
20 פיטריות שמפיניות קטנות
20 חצאי כנפי עוף
20 קוביות חזה עוף או 10 קוביות עוף ו- 10 קוביות פילה בקר (אפשרי גם עם קוביות סלמון)
20 שיפודי יקיטורי מבמבוק מושרים במים למנוע שריפה (אורך השיפוד 15 ס"מ)

אופן ההכנה:
משפדים את מבחר החומרים על שיפוד. למשל: קציצונת, ברוקולי, כנף פיטריה וקוביית עוף.
מורחים עם מכחול מתאים רוטב יקיטורי.
מניחים על גריל פחמים לצלייה עדינה עד שהבשרים מוכנים.
מגישים מייד.

סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר