חומרים:
1.2 ק"ג פרגיות משופדות
לתערובת התבלינים:
1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה
1 כף כמון
3 שיני שום כתושות
3 ס"מ ג'ינג'ר מרוסק
4 כפות מיץ לימון
טיפה צבע מאכל כתום
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כורכום או מעט זעפרן מהול במים
מלח
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרכיבים את כל מרכיבי התערובת למשחה.
מורחים היטב על השיפודים או על הבשר לפני נעיצתו על השיפוד.
משרים כ- 4 שעות.
צולים על גריל פחמים בחום עדין עד שהבשר מוכן.
מנה זו מוגשת עם טבעות בצל סגול חתוכות דק ועליהן מלח ולימון.
הרוטב הנלווה הינו כוסברה טחונה עם מעט מלח ולימון.
במרכולים ובחנויות מתמחות ניתן למצוא משחת טנדורי מוכנה מאיכות מצוינת .
מערבבים את תוכן השקית עם גביע יוגורט, וממשיכים את ההשריה והצלייה כמו במתכון.
סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.