שיפודי פרגית בגריל, ריזוטו עדשים ועגבנייה צלויה

חומרים ל- 4 מנות:לפרגיות: 1 פלפל אדום חתוך לקוביות1 בצל סגול חתוך לקוביות4 פרגיות חתוכות לקוביות מלח פלפל ½ כפית סומק 1 כף חומץ לתוספות:1 כוס אורז בסמטי 1.5 כוס מים רותחים 80 גר' עדשים שחורות2 עגבניות חצויות1 בצל חתוך לרצועות 1 כפית כמון¼ כוס שמן זית אופן ההכנה:הכנת השיפודים: חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ. מתבלים במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית.משפדים בשיפודי עץ שהושרו במשך כעשר דקות במים. צורבים את הנתחים במחבת פסים או על מנגל פחמים – המעניק לנתח טעמים עשירים בהרבה. הכנת המג'דרה: מבשלים את העדשים בסיר קטן במשך 25 דקות, עד שהעדשים הופכות לרכות. מסננים ומניחים בצד. מאדים את האורז בסיר בעל תחתית כפולה, עם תוספת של מעט שמן זית – עד שהאורז הופך חם. מתבלים במלח ופלפל.מוסיפים מים חמים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד שהאורז מוכן. במחבת נוספת מטגנים בצל עם מעט שמן זית (עד שמזהיב).מוסיפים את האורז והעדשים.מתבלים במעט כמון ושמן. חותכים שתי עגבניות לחצי. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. צורבים העגבניות על מחבת פסים חמה או על הגריל. מסעדת Olive Leaf, א'-ה' 22:30-19:00, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300.

חומרים ל- 4 מנות:
לפרגיות:
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
4 פרגיות חתוכות לקוביות
מלח פלפל
½ כפית סומק
1 כף חומץ
לתוספות:
1 כוס אורז בסמטי
1.5 כוס מים רותחים
80 גר' עדשים שחורות
2 עגבניות חצויות
1 בצל חתוך לרצועות
1 כפית כמון
¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:
הכנת השיפודים:
חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
מתבלים במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית.
משפדים בשיפודי עץ שהושרו במשך כעשר דקות במים.
צורבים את הנתחים במחבת פסים או על מנגל פחמים – המעניק לנתח טעמים עשירים בהרבה.
הכנת המג'דרה:
מבשלים את העדשים בסיר קטן במשך 25 דקות, עד שהעדשים הופכות לרכות. מסננים ומניחים בצד.
מאדים את האורז בסיר בעל תחתית כפולה, עם תוספת של מעט שמן זית – עד שהאורז הופך חם.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים מים חמים, מערבבים ומכסים את הסיר.
מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.
במחבת נוספת מטגנים בצל עם מעט שמן זית (עד שמזהיב).
מוסיפים את האורז והעדשים.
מתבלים במעט כמון ושמן.
חותכים שתי עגבניות לחצי. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
צורבים העגבניות על מחבת פסים חמה או על הגריל.

מסעדת Olive Leaf, א'-ה' 22:30-19:00, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר