חזה עוף בגריל, במרינדת חליטת תפוז ומנדרינה

חזה עוף עסיסי, במרינדה ארומטית של הדרים, לצד גזרים מקורמלים.חליטת התפוז והמנדרינה משמשת במנה זו בתפקיד כפול – היא מעמיקה את צבעם האדום של תוספת הגזרים והרוטב, ומכניסה טעם פירותי למנה. כל זאת בפשטות ובקלות – מבלי לקלוף ולו תפוז אחד.חומרים:5 חזה עוף ללא הפילה – חצויים ל- 10 מנותלגזרים: 20 גזרים שטופים וחצויים לאורך [לא קלופים]3 כפות שמן זית1 כפית מלח גס4 כפות סילאן1 כוס מים רותחים5 תיוני חליטת תפוז אדום ומנדרינה מסדרת "הגן הקסום" של ויסוצקילמרינדה:1 כוס שמן זית5 תיוני חליטת תפוז אדום ומנדרינה מסדרת "הגן הקסום" של ויסוצקימיץ וגרידה מ-2 תפוזים2 כפות סילאןמעט מלח גסכפית עלי טימין טרייםאופן ההכנה:מכינים את הגזרים:במחבת גדולה מניחים את הגזרים. מוסיפים את שאר החומרים, ואת התיונים (פשוט מניחים אותם במחבת – הם ממצים את טעמם לתוך הנוזלים בתהליך הבישול). מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות על אש בינונית. מוציאים את התיונים.שומרים את הגזרים במקום חם (למשל בתוך תנור בחום של 80 מעלות).מכינים מרינדה: מניחים את השמן בכוס גדולה עם התיונים. מכניסים למיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך דקה וחצי, כך שנוצר שמן תה הדרים ארומטי. מניחים לתערובת שבכוס להצטנן, ומוציאים את התיונים. מערבבים את שמן התה שייצרנו עם שאר חומרי המרינדה.משרים את חזה העוף למשך מספר שעות. מוציאים את העוף מהמרינדה.מחממים מחבת פסים כבדה וצורבים את העוף למשך 2 דקות מכל צד, או עד שהעוף עשוי.הגשה:מגישים את חזה העוף על הגזרים.ויוצקים מעל את רוטב חליטת ההדרים של הגזרים המקורמלים.

חזה עוף עסיסי, במרינדה ארומטית של הדרים, לצד גזרים מקורמלים.
חליטת התפוז והמנדרינה משמשת במנה זו בתפקיד כפול – היא מעמיקה את צבעם האדום של תוספת הגזרים והרוטב, ומכניסה טעם פירותי למנה. כל זאת בפשטות ובקלות – מבלי לקלוף ולו תפוז אחד.

חומרים:
5 חזה עוף ללא הפילה – חצויים ל- 10 מנות

לגזרים:
20 גזרים שטופים וחצויים לאורך [לא קלופים]
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
4 כפות סילאן
1 כוס מים רותחים
5 תיוני חליטת תפוז אדום ומנדרינה מסדרת "הגן הקסום" של ויסוצקי

למרינדה:
1 כוס שמן זית
5 תיוני חליטת תפוז אדום ומנדרינה מסדרת "הגן הקסום" של ויסוצקי
מיץ וגרידה מ-2 תפוזים
2 כפות סילאן
מעט מלח גס
כפית עלי טימין טריים

אופן ההכנה:
מכינים את הגזרים:
במחבת גדולה מניחים את הגזרים.
מוסיפים את שאר החומרים, ואת התיונים (פשוט מניחים אותם במחבת – הם ממצים את טעמם לתוך הנוזלים בתהליך הבישול).
מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.
מוציאים את התיונים.
שומרים את הגזרים במקום חם (למשל בתוך תנור בחום של 80 מעלות).

מכינים מרינדה:
מניחים את השמן בכוס גדולה עם התיונים.
מכניסים למיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך דקה וחצי, כך שנוצר שמן תה הדרים ארומטי.
מניחים לתערובת שבכוס להצטנן, ומוציאים את התיונים.
מערבבים את שמן התה שייצרנו עם שאר חומרי המרינדה.
משרים את חזה העוף למשך מספר שעות.
מוציאים את העוף מהמרינדה.
מחממים מחבת פסים כבדה וצורבים את העוף למשך 2 דקות מכל צד, או עד שהעוף עשוי.

הגשה:
מגישים את חזה העוף על הגזרים.
ויוצקים מעל את רוטב חליטת ההדרים של הגזרים המקורמלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר