חומרים:
1 עוף טרי שלם
1 ראש שום חצוי
4 בטטות בינוניות
2 כוסות מלח גס
למרינדה:
2 בקבוקי בירה בזלת פילזנר
1 כוס סוכר חום
2 כפות רוטב ווצ'סטר
2 כפות שמן תירס
1 כוס רסק תפוחי עץ
1 מקל לימון
מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
עוף:
להרתיח את חומרי המרינדה ולצנן.
להשרות את העוף הטרי 24 שעות לפני הצלייה.
לאחר מכן יש להוציא את העוף מהמרינדה.
לצמצם במחבת את נוזלי המרינדה למצב סמיך יותר.
להכניס את ראש השום לבטן העוף.
לצלות בגריל סביב למשך 25 דקות תוך הברשה מתמדת של העוף במרינדה המצומצמת.
בטטות:
להניח בטטות בתבנית על מלח גס ולצלות בגריל למשך 30-40 דקות עד להתרככות.